ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Terre De Zeus Ξινόμαυρο 2020 - Navitas Winery
Navitas Winery

TERRE DE ZEUS ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2020 - NAVITAS WINERY

  Ελλάδα / Πιερία
€19,10
€17,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα New Age Ξινόμαυρο που ήρθε για να μείνει!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Terre de Zeus Ξινόμαυρο Navitas είναι ένα μοντέρνο, σούπερ φίνο και φρουτώδες Ξινόμαυρο που αν αγαπάς το new age στυλ, θα το λατρέψεις. Ζουμερές φράουλες και σμέουρα μπλεντάρονται με αποξηραμένα βότανα και άνθη σε ένα κρασί που έχει σχεδόν προ-πωληθεί πριν καν κυκλοφορήσει.

Η ιστορία του οινοποιείου Navitas ξεκίνησε το 2015 όταν μπήκε στο μυαλό της Μαρίας Δημητριάδη η ιδέα να αξιοποιήσει τον οικογενειακό αμπελώνα στους πρόποδες του Ολύμπου. Η Μαρία μπορεί να σπούδασε Ψυχολογία αλλά μιας και ήταν άρρηκτα συνδεμένη με το κρασί, από όταν ήταν ακόμα παιδί, δε θα μπορούσε να γλιτώσει από το «μικρόβιο» αυτό. Έτσι αποφάσισε και ένωσε τις δυνάμεις της με τον οινολόγο Γρηγόρη Σωτηριάδη και το 2020 έκαναν τον πρώτο τους τρύγο. Τα κρασιά τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν από την πρώτη κιόλας στιγμή, τόσο σε παγκόσμιους διαγωνισμούς όσο και στην ελληνική αγορά, τόσο για το εντυπωσιακό τους packaging και όσο και για την ποιότητα τους.

Φέτος, ένα χρόνο μετά από την πρώτη κυκλοφορία τους προστέθηκε στη συλλογή τους και ένα απίθανο Ξινόμαυρο το Terre de Zeus Ξινόμαυρο Navitas. Πρόκειται για ένα Ξινόμαυρο από ένα μόνο αμπελοτόπι, από νεαρά κλήματα που ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά βαρέλια (66%) και τσιμεντένιες δεξαμενές (34%). Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι εξίσου απολαυστικό τώρα όσο και μετά από μια πενταετία.

Οι ελάχιστες φιάλες του προστάζουν να κινηθείς γρήγορα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Terre de Zeus Ξινόμαυρο Navitas έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και ζωηρά αρώματα φράουλας, κερασιού, σμέουρου, κράνου, μαντζουράνας, λεβάντας και τσαγιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Το πυκνό κόκκινο φρούτο μπλέκεται με γήινες και φυτικές νότες σε ένα φόντο αποξηραμένων βοτάνων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, σμέουρο, κράνο, τσάι, μαντζουράνα, λεβάντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TERRE DE ZEUS ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2020 - NAVITAS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με amatriciana, κεφτεδάκια με σάλτσα τομάτας και ελιές, χταπόδι κοκκινιστό

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}