ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Terre di San Leonardo 2016 - Tenuta San Leonardo
Tenuta San Leonardo

TERRE DI SAN LEONARDO 2016 - TENUTA SAN LEONARDO

  Ιταλία / Alto Adige
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

91 pts από τον James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Terre di San Leonardo - Tenuta di San Leonardo είναι ένα μπορντολέζικο χαρμάνι από τα τιμημένα χώματα του Trentino-Alto Adige! Tο San Leonardo είναι ένα από τα 2 πιο σημαντικά οινοποιεία της περιοχής και οι ιδιοκτήτες του από τους λίγους που έχουν αντιληφθεί τις εκπληκτικές δυνατότητές της. Άσε που το Terre di San Leonardo, με 91 pts από τον James Suckling, θέτει σε τελείως άλλη βάση τη σχέση ποιότητας - τιμής!

To Tenuta di San Leonardo, ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιεία της περιοχής του Trentino-Alto Adige, ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα. Κι αν δεν ξέρεις τι είναι το Trentino-Alto Adige, κράτα ότι βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία και έχει τεράστια ιστορία στο κρασί. Αν δεν το γνώριζες μέχρι σήμερα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το ανακαλύψεις.

Η οικογένεια Gonzaga βρίσκεται στο τιμόνι του οινοποιείου από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, το 1724. Ο Carlo Guerrieri Gonzaga άφησε το στίγμα του στα κρασιά του οινοποιείου, επιλέγοντας να υιοθετήσει ένα πιο εκλεπτισμένο στυλ (αυτό που εκείνος προτιμούσε δηλαδή). Την περίοδο που όλοι ήθελαν να κάνουν πλούσια, έντονα, βαρελάτα κρασιά γιατί ήταν η τάση, ο «ξεροκέφαλος» Carlo Guerrieri Gonzaga επέμενε να διατηρήσει το στυλ και την κομψότητα των κρασιών του. Αυτό αποδείχτηκε η πιο σοφή απόφαση μιας και, όχι μόνο χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα τα κρασιά του οινοποιείου αλλά είναι και αυτό που τα έχει κάνει περιζήτητα σε όλο τον κόσμο. Η άλλη σημαντική απόφαση που καθόρισε το στυλ τους είναι η φύτευση του Carmenere, το 1800.

Το Terre di San Leonardo είναι ένα χαρμάνι από Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (40%) και Carmenere (10%). Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε τσιμεντένια δεξαμενή και στη συνέχεια το 80% παλαιώνει για 18 μήνες σε μεγάλα γαλλικά δρύινα βαρέλια, ενώ το υπόλοιπο 20% σε barriques για περίπου 6 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και φρουτώδες, με μια απίθανη κομψότητα κλασικού.

Είναι από αυτά που τα απολαμβάνεις τώρα δίπλα σε ζουμερά φιλέτα και οραματίζεσαι το επόμενο ταξίδι σου στην Iταλία!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα ώριμου κερασιού, βύσσινου, βατόμουρου και δαμάσκηνου πλαισιωμένα από νότες βανίλιας, κέδρου, πιπεριού και δέρματος. Η γήινη διάσταση του εκφράζεται με νότες τσαγιού και νωπού χώματος. Στο στόμα είναι ζουμερό, με μέτριο (+) σώμα, μέτριες αλλά ώριμες τανίνες και τραγανή οξύτητα. Φρέσκα κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως βύσσινο, δαμάσκηνο και μούρο ντύνονται με μια μπαχαρένια και βοτανική διάσταση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Trentino-Alto Adige, Ιταλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere
Αρώματα Ώριμο κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, βανίλια, κέδρος, πιπέρι, δέρμα, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16%
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TERRE DI SAN LEONARDO 2016 - TENUTA SAN LEONARDO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ζουμερό burger, μοσχαράκι κοκκινιστό ή ένα rib-eye με σάλτσα κόκκινου κρασιού και λαχανικά.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}