ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Τέσσερα "4" 2017 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

ΤΕΣΣΕΡΑ "4" 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€81,90
€70,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Τουλάχιστον μια, από τις 970 φιάλες, πρέπει να υπάρχει στη συλλογή σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Τέσσερα "4" από την Οινοποιία Αϊβαλή συγκαταλέγεται στα πιο περιζήτητα, στα πιο δυσεύρετα και σίγουρα στα κορυφαία ελληνικά κρασιά. Τέσσερα, όσα και τα στρέμματα του ξερικού, προφυλλοξηρικού αμπελώνα στην περιοχή Φλιάσιο Πεδίο, από όπου προέρχεται. Τέσσερα, όσα και τα λεπτά που κρατάει η ατέλειωτη επίγευση του. Τέσσερα, όσα και τα μπουκάλια που πρέπει να έχεις στο κελάρι σου για να ανοίγεις ένα κάθε 5 χρόνια και να βλέπεις της απίθανη εξέλιξη του στο χρόνο!

Σε ένα αμπέλι που έχει δει όλη την εξέλιξη της σύγχρονης αμπελουργίας, από το άλογο και τον ιδρώτα του αγρότη, μέχρι το σύγχρονο τρακτέρ, τα κλήματα Αγιωργίτικου είναι πάνω από 150 ετών (προίκα της γιαγιάς, της γιαγιάς του). «Μας αρέσει να σκληραγωγούμε τα αμπέλια μας» λέει ο Χρήστος Αϊβαλής και η εξαιρετικά χαμηλή στρεμματική απόδοση, που δεν ξεπερνά τα 150 κιλά ανά στρέμμα, το αποδεικνύει. Η οινοποίηση του μοναδικά συμπυκνωμένου, υπερπολύτιμου χυμού γίνεται σε ανοιχτή δεξαμενή με ιδιαίτερα μακρά εκχύλιση 45 ημερών (εκεί οφείλεται το μαύρο χρώμα και η στιβαρή δομή του). Έπειτα το κρασί παλαιώνει για 30 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και για 6 μήνες στη φιάλη.

Ο Χρήστος Αϊβαλής τόλμησε να φτάσει το Αγιωργίτικο στα άκρα και δημιούργησε ένα κρασί θρύλο, που συγκρίνεται με τα μεγαθήρια του διεθνούς αμπελώνα.

Τουλάχιστον μια, από τις 970 φιάλες, Τέσσερα "4" από την Οινοποιία Αϊβαλή πρέπει να υπάρχει στη συλλογή σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Τέσσερα "4" από την Οινοποιία Αϊβαλή έχει βαθύ, αδιαφανές, ρουμπινί χρώμα. Η πολύπλοκη μύτη, ξεδιπλώνεται σταδιακά, με έντονα αρώματα βύσσινου, μύρτιλου, κερασιού και δαμάσκηνου. Ο γλυκός, μπαχαρένιος χαρακτήρας του βαρελιού εκφράζεται με νότες γλυκόριζας, κανέλας, μπαχαριού, βανίλιας και σοκολάτας γάλακτος. Νύξεις καραμέλας και βιολέτας ολοκληρώνουν το, ξεκάθαρα νεαρό ακόμη, αρωματικό σύνολο.

Στόμα βελούδινο, με μέτριο (+) σώμα, καλοδουλεμένες, μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Εκφραστικότερο από ότι στη μύτη, με τη συμπύκνωση του μαύρου φρούτου να δένει απόλυτα με το καπνιστό, πικάντικο χαρακτήρα του βαρελιού. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βύσσινο, μύρτιλο, κεράσι δαμάσκηνο, γλυκόριζα, κανέλα, μπαχάρι, βανίλια, σοκολάτα γάλακτος, καραμέλα, βιολέτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 30 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΕΣΣΕΡΑ "4" 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, στιφάδο αγριογούρουνο, σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες ή αρνάκι κοκκινιστό.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}