Γιατί το αγαπάμε;
Τι να σου πρωτοπούμε για το Ξινόμαυρο Nature Αμπελώνες Θυμιόπουλος! Όταν το Ξινόμαυρό σου είναι τόσο καλό, δε χρειάζεται τίποτα, ούτε θειώδη, ούτε φιλτραρίσματα, ούτε διορθώσεις. Και αν είσαι και ο Απόστολος Θυμιόπουλος, τότε είσαι βέβαιος πως το Ξινόμαυρό σου είναι τόσο καλό και τολμάς να κάνεις και την φυσική εκδοχή Ξινόμαυρο Nature!
Ο Απόστολος Θυμιόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις. Τα κρασιά του μιλούν γι’ αυτόν και μιλούν πολύ. Το Γη και Ουρανός είναι από τα πιο επιτυχημένα κρασιά στο εξωτερικό και αυτό που άλλαξε το στυλ του Ξινόμαυρου, κάνοντάς το πιο φρουτώδες και πιο προσιτό. Είναι ο maître της Νάουσας, έχοντας καταφέρει να κάνει πολλές και διαφορετικές εκδοχές.
Το πρώτο όνομα που του έδωσε ήταν Ξινόμαυρο sans SO2, αλλά το μετάνιωσε και το ονόμασε Ξινόμαυρο Nature. Και οι δύο τίτλοι γαλλικοί, καθώς το σύνολο της ελάχιστης παραγωγής του προοριζόταν για τη Γαλλία και τον Καναδά (ευτυχώς όχι πιά!). Το παιδάκι με τον χαρταετό όμως παρέμεινε για να χαρακτηρίσει την ουσία του πράγματος: ένα κρασί, αθώο και παιχνιδιάρικο σαν παιδί και ανάλαφρο σαν χαρταετός! Τα σταφύλια προέρχονται από έναν αμπελώνα 50 ετών ανάμεσα στη Φυτιά και το Τρίλοφο. Η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες (μιας και μιλάμε για κρασί ήπιας φυσικής οινοποίησης) και στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 6 μήνες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Το Ξινόμαυρο Nature των Αμπελώνων Θυμιόπουλου είναι η πιο αγνή και παράλληλα τυπική έκφραση της αγαπημένης ερυθρής ποικιλίας!
Δοκιμή
Έχει απαλό ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειές. Έντονα αρώματα βανίλιας, ξύλου, ώριμων κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, κεράσι και κράνο, τομάτας, δέρματος και λεβάντας πλημμυρίζουν το ποτήρι.
Η γεύση του πολύπλοκη, πρωτόγνωρη και μεστή. Έντονες τανίνες, χωρίς όμως να είναι επιθετικές, που δένουν αρμονικά με την οξύτητα και το μέτριο σώμα. Κόκκινο φρούτο, τομάτα, βότανα και τσάι πρωταγωνιστούν στο στόμα.