ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Tignanello 2022 - Antinori
€220,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα εμβληματικό Super Tuscan με 97pts από Robert Parker, 96pts από James Suckling και 95pts από Decanter!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Tignanello 2022 Antinori είναι ένα από αυτά τα κρασιά που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Ήταν ένα από τα πρώτα Super Tuscans, με έτος κυκλοφορίας το 1971 και ανάμεσα στα τοπ 5 ιταλικά κρασιά με φανατικό κοινό. Aντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως δικαίως κέρδισε απλόχερα 97pts από Robert Parker, 96pts από James Suckling και 95pts από το Decanter!

Το οινοποιείο Marchesi Antinori, παράγει κρασί από το 1385, όταν ο Giovanni di Piero Antinori έγινε μέλος της Φλωρεντινής Συντεχνίας Οινοποιών. Η οικογένεια έχει περάσει την τέχνη του κρασιού μέσα από 26 γενιές, παραμένοντας πάντα μια οικογενειακή επιχείρηση, ενώ στον 20ό αιώνα, ο ρόλος της ήταν καθοριστικός για τη δημιουργία των Super Tuscan κρασιών, που άλλαξαν εντελώς την εικόνα του ιταλικού κρασιού διεθνώς. Το οινοποιείο διαθέτει δυο μεγάλες ναυαρχίδες, το Tignanello και το Solaia, που έχουν χαρακτηριστεί από τον διεθνή Τύπο ως «από τα πιο επιδραστικά κρασιά στην ιστορία της ιταλικής οινοποιίας».

Το Tignanello 2022 Antinori είναι ένα χαρμάνι από Sangiovese και μικρά ποσοστά από Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc. Τα σταφύλια επιλέγονται πολύ σχολαστικά στο καλύτερο στάδιο της ωρίμασής τους και στη συνέχεια η ζύμωση γίνεται μέσα σε ειδικές κωνικές δεξαμενές. Έπειτα το κρασί μεταφέρεται σε μικρά δρύινα βαρέλια, όπου συνεχίζεται η ζύμωσή του. Μόλις ολοκληρωθεί, μπαίνει σε γαλλικά και ουγγρικά βαρέλια (κυρίως νέα), όπου παλαιώνει για 13 μήνες αποκτώντας κομψό, πικάντικο χαρακτήρα βαρελιού. Μετά την εμφιάλωση παραμένει για 12 μήνες στη φιάλη, ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη ισορροπία και βάθος.

Κάποιες φιάλες από την πολυβραβευμένη χρονιά του 2022 υπάρχουν ακόμα στο κελάρι μας. Το Tignanello Antinori 2022 από το Marchesi Antinori αξίζει να υπάρχει στη συλλογή σου, αφού μιλάμε για έναν “θησαυρό” που θα εξελιχθεί υπέροχα με τον χρόνο.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, ώριμου μαύρου μούρου και βύσσινου, συνοδευόμενα από διακριτικές νότες βιολέτας, βανίλιας και κέδρου. Στη συνέχεια εμφανίζονται νύξεις πιπεριού, γαρύφαλλου, αποξηραμένων βοτάνων και σοκολάτας.

Στο στόμα, έχει γεμάτο σώμα, έντονη αλλά ισορροπημένη οξύτητα και στιβαρές ταννίνες. Γεύσεις από μαύρο κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο συμπληρώνονται από βανίλια, γλυκόριζα, πιπέρι και ελαφριές νύξεις κακάο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Αρώματα μαύρο μούρο, βύσσινο, βιολέτα, βανίλια, κέδρος, πιπέρι, γαρύφαλλο, αποξηραμένα βότανα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 13 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TIGNANELLO 2022 - ANTINORI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με bistecca alla Fiorentina, tagliatelle με ραγού ή τυριά μεγάλης παλαίωσης.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}