Γιατί το αγαπάμε;
To Torroja του Terroir Al Limit είναι ένα κόκκινο κρασί από το Priorat με κομψότητα Βουργουνδίας μιας και ο Eben Sadie και ο Dominik Huber, αποφάσισαν πως το υπερώριμο, σούπερ βαρελάτο στυλ του Priorat δεν είναι αυτό που αναδεικνύει το ιδιαίτερο terroir και τις ποικιλίες του τόπου.
Ο Sadie, είναι πλέον ένας από τους κορυφαίους οινοποιούς παγκοσμίως και έχει δουλέψει με παλιά κλήματα σημαντικότατων terroir σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 2001 γνώρισε τον Dominik Huber στο Mas Martinet και το πάθος τους για το κρασί και τη γαστρονομία τους έκανε αυτομάτως φίλους. Με τη βοήθεια της οικογένειας Perez, του οινοποιείου Mas Martinet, αγόρασαν σταφύλια και ενοικίασαν λίγο χώρο σε ένα οινοποιείο για να κάνουν το δικό τους κρασί. Η πρώτη χρόνια που οινοποίησαν ήταν αυτή του 2001 και θέλοντας να προχωρήσουν τη δουλειά τους, το 2003 μεταφέρθηκαν σε ένα μικρό κελάρι στην Torroja, την καρδιά του Priorat. To 2005 ήταν η πρώτη χρονιά του Torroja Terroir Al Limit και μετά όλα άρχισαν να παίρνουν το δρόμο τους προς την κορυφή. Σκέψου πως υπάρχουν κρασιά του κτήματος που έχουν σκοράρει 100αρια από τον Robert Parker. Το blend του Torroja αποτελείται από Garnacha Tinta και Carignan, από αμπέλια ηλικίας 25-40 ετών. Η καλλιέργεια είναι αυστηρά βιοδυναμική και η οινοποίηση σχεδόν φυσική. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε βαρέλια 500 λίτρων και συνδυασμούς διαφορετικού μεγέθους Αυστριακών βαρελιών Stockinger για 18 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και χωρίς λοιπές παρεμβάσεις και είναι απλά απίθανο.
To Torroja Terroir Al Limit είναι εδώ για να σου συστήσει το άλλο πρόσωπο του Priorat!
Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα φράουλας, κερασιού, φραγκοστάφυλου, βύσσινου και κράνου πλαισιωμένα από νότες τσαγιού, δέρματος, πιπεριού και αποξηραμένων λουλουδιών. Ζουμερό στόμα με μέτριο σώμα, μεταξένιες τανίνες και τραγανή οξύτητα.