ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
60k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ραψάνη Tourtoura Old Vines 2020 - Οινοποιείο Ντούγκος
Οινοποιείο Ντούγκος

ΡΑΨΑΝΗ TOURTOURA OLD VINES 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Ραψάνη
€47,80
€43,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η Βουργουνδέζικη πλευρά της τριλογίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Θάνος Ντούκος κλείνει τον περίφημο κύκλο και βάζει στην πρώτη θέση του βάθρου, την κομψότατη και πιο πολύπλοκη εκδοχή της τριλογίας Ραψάνη. Αξίζει να πειραματιστείς και να την προσφέρεις στους φίλους σου χωρίς να ξέρουν τί πίνουν. Σίγουρα θα σου πουν πως τους σέρβιρες μια τρομερή Βουργουνδία!

Ο maître της Ραψάνης και πρόεδρος της ένωσης Μικρών Οινοποιών Ελλάδας, είναι από τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι τη Ραψάνη. Αυτός και η αδερφή του Λουίζα, έχουν μπει στο δρόμο του κρασιού από το 1991 και δημιουργούν κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα. Το οινοποιείο βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και ακολουθεί βιολογική καλλιέργεια, ενώ το δικό τους φυτώριο τους παρέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για το αμπέλι.

Η Ραψάνη Τουρτούρα Old Vines είναι η επιτομή της οινοποίησης των τριών ποικιλιών Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό, αφού προέρχεται όχι μόνο από ένα ξεχωριστό αμπελοτόπι ηλικίας 70 ετών, αλλά από ένα συγκεκριμένο τμήμα αυτού. Η στρεμματική απόδοση είναι πολύ χαμηλή και η επιλογή των σταφυλιών γίνεται πολύ προσεκτικά. Το χαρμάνι παλαιώνει σε γαλλικά και αμερικάνικα βαρέλια για 18 μήνες και το αποτέλεσμα εκπλήσσει. Ένα μεγάλο κρασί με πλούτο από ώριμα φρούτα του δάσους, αρώματα γλυκών μπαχαρικών και μια δυνατή επίγευση που δεν θέλεις να τελειώσει.

Το Ραψάνη Τουρτούρα Old Vines, είναι το πολύτιμο ποτήρι κρασί που θα απολαμβάνεις μόνο του αργά και βασανιστικά, αλλά θα το απογειώσεις με τα κόκκινα εκλεκτά κρεατικά.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ρουμπινί. Πλούσια και πολύπλοκα αρώματα φρούτων του δάσους όπως άγριας φράουλας, βύσσινου, μαύρου κερασιού, βατόμουρου, πλαισιωμένα από γλυκά μπαχαρικά κυρίως γαρύφαλλο και κανέλα. Στη συνέχεια κάνουν την εμφάνισή τους έντονα αρώματα βανίλιας, κέδρου, τσαγιού, χαμομηλιού και καπνού.

Έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, με τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες. Πολύπλοκο και στο στόμα με τα μαύρα μαγειρεμένα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν. Ώριμη φράουλα, βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι, γαρύφαλλο, βανίλια, καραμέλα βουτύρου και καπνός, συνθέτουν μια πολύ απολαυστική και επίμονη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Ραψάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό
Αρώματα Φράουλα, βύσσινο, κεράσι, βατόμουρο, γαρύφαλλο, κανέλα, βανίλια, κέδρος, χαμομήλι, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΡΑΨΑΝΗ TOURTOURA OLD VINES 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ με το με ένα rib eye steak, κυνήγια με σάλτσα κρασιού, μάγουλα μόσχου κρασάτα ή στηθοπλευρές

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}