ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Treventi Frappato Cantine Birgi Trisole 2023
Cantine Birgi

TREVENTI FRAPPATO CANTINE BIRGI TRISOLE 2023

  Ιταλία / Sicily
€11,70
€10,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια ποικιλία έκπληξη από τη Σικελία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Treventi Frappato Cantine Birgi Trisole 2023 είναι ένα πολύ αρωματικό και εκφραστικό κόκκινο κρασί από τη Σικελία, που διαθέτει όλα τα στοιχεία για να το κάνουν ασυναγώνιστο. Όχι μόνο γευστικά, αλλά και σε τιμή, που σου φωνάζει: “Δοκίμασέ με και δεν θα χάσεις!”

Το οινοποιείο Cantine Birgi ιδρύθηκε το 1960 κοντά στην πόλη Marsala (Trapani), από την επιθυμία μιας ομάδας αμπελουργών να αναδείξουν τις τοπικές παραδόσεις. Συνεργασία, γνώση, σεβασμός προς τη φύση και πάθος για τη σικελική κληρονομιά αποτελούν τους πυλώνες του οινοποιείου. Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με παραδοσιακές τεχνικές, ενώ ο τρύγος γίνεται ακόμη χειρωνακτικά.

Στο δυναμικό του οινοποιείου υπάρχουν τέσσερις σειρές κρασιών, καθεμία από τις οποίες αποκαλύπτει ένα δικό της μυστικό για την περιοχή και τον τρόπο παραγωγής της.

Το Frappato 2023 Cantine Birgi ανήκει στη σειρά Treventi, της οποίας το όνομα είναι εμπνευσμένο από τους τρεις ανέμους που φυσούν στις ακτές της Trapani, επηρεάζοντας την ωρίμανση των σταφυλιών. Η ποικιλία Frappato είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική της περιοχής και αποτυπώνει απόλυτα το έδαφος της Σικελίας. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία, αναδεικνύοντας τον φρουτώδη και λουλουδάτο αρωματικό χαρακτήρα του.

Αν μέχρι σήμερα δεν την είχες ακουστά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις αυτή την ποικιλία!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λαμπερό κόκκινο. Έχει έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι και φράουλα, φραγκοστάφυλο, φραμπουάζ, με νότες μπαχαρικών, κυρίως κανέλας, και λουλουδιών, όπως γαρίφαλο και κόκκινο τριαντάφυλλο.

Στο στόμα είναι ελαφρύ, με μέτριες τανίνες και φρέσκια οξύτητα. Ζουμερό κόκκινο φρούτο, φράουλα, κόκκινο κεράσι, κράνμπερι, βιολέτα και γαρίφαλο δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη και επίμονη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Frappato
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, φραμπουάζ, κόκκινο μούρο, βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TREVENTI FRAPPATO CANTINE BIRGI TRISOLE 2023

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ζυμαρικά με σάλτσες ντομάτας, burrata με ντοματίνια και βασιλικό, ψητά λευκά κρεατικά και τάρτα με κατσικίσιο τυρί και prosciutto

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}