ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
46k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τριλογία 2016 - Κτήμα Δύο Ύψη
Κτήμα Δύο Ύψη

ΤΡΙΛΟΓΙΑ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΥΨΗ

  Ελλάδα / Ηλεία
€38,20
€32,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένας ύμνος στο Cabernet Sauvignon!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Trilogia από το Κτήμα Δυο Ύψη είναι ένας ύμνος στο Cabernet Sauvignon και το απόλυτο ελληνικό κρασί για τους λάτρεις της ποικιλίας. Με νέα εμφάνιση αλλά την ίδια εντυπωσιακή συμπύκνωση, θα σε καθηλώσει!

Το κτήμα του Χρήστου Κόκκαλη, στην Ηλεία, πέρασε στα χέρια του δαιμόνιου διδύμου Γεροβασιλείου - Τσακτσαρλή της Βιβλίας Χώρας, αλλάζοντας όνομα και εμφάνιση, αλλά διατηρώντας την ποιότητα στα γνωστά υψηλά επίπεδα! Οι δύο αντικριστές πλαγιές των αμπελώνων και η ιδιαίτερη τοπογραφία τους, χάρισαν στο οινοποιείο το όνομα Δύο Ύψη. Αυτές οι πλαγιές είναι υπεύθυνες για την εξαιρετική ποιότητα των σταφυλιών, με την ποικιλομορφία του εδάφους και το υψόμετρο, να συντελούν στην τέλεια ωρίμασή τους. Η Trilogia προέρχεται από αμπέλια Cabernet Sauvignon, 25 ετών περίπου, από την καρδιά της Ηλείας. Ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση, με μακρά εκχύλιση και παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18 μήνες.

Η νέα Trilogia από το Κτήμα Δυο Ύψη είναι αφιερωμένη στον δημιουργό της, τον Χρήστο Κόκκαλη και είναι πραγματικά απίθανη.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Η Trilogia από το Κτήμα Δυο Ύψη έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακή μύτη. Αρώματα κερασιού, βύσσινου, φραγκοστάφυλου, μύρτιλου, κέδρου, καπνού, βανίλιας, ευκάλυπτου, κακάο και πούρου πλημμυρίζουν το ποτήρι.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες (+), ώριμες τανίνες. Ζουμερό δαμάσκηνο, κεράσι, βύσσινο και φραμπουάζ μπλέκονται με νότες κανέλας, βανίλιας, πιπεριού, λεβάντας, κέδρου, πούρου και καραμέλας γάλακτος.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Ηλεία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, φραμπουάζ, λεβάντα, πράσινο πιπέρι, μύρτιλο, κέδρος, καπνός, βανίλια, ευκάλυπτος, κακάο, πούρο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΡΙΛΟΓΙΑ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΔΥΟ ΥΨΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια σιτεμμένη βοδινή σπαλομπριζόλα, αρνίσια κεμπάπ με ψητές πιπεριές και τομάτες, μοσχαρίσια μάγουλα κρασάτα με πουρέ σελινόριζας ή καπνιστές μοσχαρίσιες στηθοπλευρές.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}