ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Τσιγκέλω 2023 – Οινοποιείο Ρούβαλη
Οινοποιείο Ρούβαλη

ΤΣΙΓΚΕΛΩ 2023 – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΡΟΥΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€20,50
€17,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η «παρεξηγημένη» Μαυροδάφνη που θα λατρέψεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Τσιγκέλω είναι μια απίθανη και κομψή Μαυροδάφνη και το στολίδι του Οινοποιείου Ρούβαλη που κουβαλάει στις πλάτες του μεγάλη ιστορία!

Αρχικά, γιατί προέρχεται από κλώνο της «παρεξηγημένης» Μαυροδάφνης και συγκεκριμένα, αυτόν που θεωρείται ο παλαιότερος και πιο ποιοτικός σε ολόκληρη την Πελοπόννησο! Στη συνέχεια, γιατί το οινοποιείο Ρούβαλη με ιστορία 30 ετών, ανακάλυψε τις εκπληκτικές δυνατότητες της περιοχής και έγινε το πρώτο βαρυτικό οινοποιείο της Ελλάδας, κατασκευασμένο περίπου το 1990 στην Αιγιαλεία! 

Όλη η πορεία της οινοποίησης, από την παραλαβή του σταφυλιού έως την εμφιάλωση, ακολουθεί τη φυσική ροή και τους νόμους της βαρύτητας! Το οινοποιείο, που σήμερα βρίσκεται στα χέρια της 2ης γενιάς, της Θεοδώρας Ρούβαλη και του συζύγου της, «στηρίζεται» πάνω σε 6 βράχους, που δημιουργούν 6 φυσικά επίπεδα, διαφορετικής συνεισφοράς στην οινοποίηση! Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται στα πιο αναγνωρισμένα οινοποιεία του κόσμου για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας...

Το Τσιγκέλω Ρούβαλη παρασκευάζεται, κατά 100%, από την ποικιλία Τσιγκέλω, το γνωστό κλώνο της γηγενούς ποικιλίας Μαυροδάφνης. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 650 μέτρων και αυτό δικαιολογεί απόλυτα τη φρεσκάδα του! Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και οινοποιούνται με μηδενική σχεδόν παρέμβαση και φυσική ροή. Το κρασί, ωριμάζει για λίγους μήνες σε χειροποίητους πήλινους αμφορείς και εμφιαλώνεται εντελώς αφιλτράριστο.

Το Τσιγκέλω του Ρούβαλη εκτός από τα παραπάνω διακρίνεται συνεχώς σε διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα (με πιο πρόσφατο το GGW 2025) όσο και στο εξωτερικό. Τι άλλο περιμένεις για να το βάλεις στο καλάθι σου;

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί. Η φρεσκάδα στη μύτη είναι έντονη από την πρώτη στιγμή, με αρώματα κόκκινων φρούτων, κυρίως φράουλα και μούρο, να συνοδεύονται από βοτανικές νότες, δενδρολίβανου και ευκάλυπτου.

Στο στόμα είναι παρόμοιας έντασης με δροσιστική οξύτητα και βελούδινες διακριτικές τανίνες, ενώ η επίγευση ειναι φρουτώδης. Το ζουμερό και τραγανό φρούτο μπλέκεται με νότες δάφνης, λεβάντας και κακάο. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αιγιαλεία, Ελλάδα
Ποικιλία Τσιγκέλω (Μαυροδάφνη)
Αρώματα Φράουλα, μούρο, βοτανικές νότες, δενδρολίβανο, ευκάλυπτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΤΣΙΓΚΕΛΩ 2023 – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΡΟΥΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, μπιφτέκια, κοτόπουλο κοκκινιστό

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι φούρνου

1 μεγάλο χταπόδι
250 gr. μακαρονάκι κοφτό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
50 ml. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης                                                                                      3-4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, με ένα φύλλο δάφνης, να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο,για να βράσει αλλά αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλεόν λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο μαζί με το χταπόδι, για 3-4 λεπτά. Μετά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια ή τη σάλτσα και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}