Το Τσιγκέλω είναι μια απίθανη και κομψή Μαυροδάφνη και το στολίδι του Οινοποιείου Ρούβαλη που κουβαλάει στις πλάτες του μεγάλη ιστορία!
Αρχικά, γιατί προέρχεται από κλώνο της «παρεξηγημένης» Μαυροδάφνης και συγκεκριμένα, αυτόν που θεωρείται ο παλαιότερος και πιο ποιοτικός σε ολόκληρη την Πελοπόννησο! Στη συνέχεια, γιατί το οινοποιείο Ρούβαλη με ιστορία 30 ετών, ανακάλυψε τις εκπληκτικές δυνατότητες της περιοχής και έγινε το πρώτο βαρυτικό οινοποιείο της Ελλάδας, κατασκευασμένο περίπου το 1990 στην Αιγιαλεία!
Όλη η πορεία της οινοποίησης, από την παραλαβή του σταφυλιού έως την εμφιάλωση, ακολουθεί τη φυσική ροή και τους νόμους της βαρύτητας! Το οινοποιείο, που σήμερα βρίσκεται στα χέρια της 2ης γενιάς, της Θεοδώρας Ρούβαλη και του συζύγου της, «στηρίζεται» πάνω σε 6 βράχους, που δημιουργούν 6 φυσικά επίπεδα, διαφορετικής συνεισφοράς στην οινοποίηση! Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται στα πιο αναγνωρισμένα οινοποιεία του κόσμου για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας...
Το Τσιγκέλω Ρούβαλη παρασκευάζεται, κατά 100%, από την ποικιλία Τσιγκέλω, το γνωστό κλώνο της γηγενούς ποικιλίας Μαυροδάφνης. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 650 μέτρων και αυτό δικαιολογεί απόλυτα τη φρεσκάδα του! Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και οινοποιούνται με μηδενική σχεδόν παρέμβαση και φυσική ροή. Το κρασί, ωριμάζει για λίγους μήνες σε χειροποίητους πήλινους αμφορείς και εμφιαλώνεται εντελώς αφιλτράριστο.
Το Τσιγκέλω του Ρούβαλη εκτός από τα παραπάνω διακρίνεται συνεχώς σε διαγωνισμούς τόσο στην Ελλάδα (με πιο πρόσφατο το GGW 2025) όσο και στο εξωτερικό. Τι άλλο περιμένεις για να το βάλεις στο καλάθι σου;