ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Tua Rita Redigaffi Merlot 2023
Tua Rita

TUA RITA REDIGAFFI MERLOT 2023

  Ιταλία / Tuscany
€273,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα μοντέρνο, εμβληματικό Merlot από Τοσκάνη με 98pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μόλις έφτασε στα χέρια μας ένα από τα μυθικά και διάσημα κόκκινα κρασιά της Τοσκάνης, το Redigaffi 2023 από Tua Rita ή αλλιώς το πρώτο Ιταλικό κρασί που πήρε 100pts από τον Robert Parker! Έκτοτε το κρασί εκτοξεύτηκε και η σπανιότητα του το έχει κάνει να εμφανίζεται συχνά πυκνά σε δημοπρασίες κρασιών ανάμεσα σε συλλέκτες. Παράλληλα οι βαθμολογίες κάθε χρονιά συνεχίζουν να είναι υψηλές (δεν πέφτουν με τίποτα κάτω από 96) με την χρονιά του 2023, που μόλις κυκλοφόρησε, να έχει λάβει 98pts από James Suckling!

Το οινοποιείο Tua Rita ιδρύθηκε το 1984 από τους Rita Tua και Virgilio Bisti, σε μια εποχή που η περιοχή της Suvereto στην Άνω Μαρέμμα της Τοσκάνης δεν είχε ακόμα αναγνωριστεί για τις μεγάλες δυνατότητες που έχει σαν οινοπαραγωγική περιοχή. Ξεκίνησαν με μόλις δύο εκτάρια, με στόχο να δημιουργήσουν κρασιά που εκφράζουν αυθεντικά το terroir αλλά και το προσωπικό τους στυλ. Η επιτυχία ήρθε γρήγορα. Το οινοποιείο έγινε γνωστό για την προσήλωση στην ποιότητα, την προσεκτική επιλογή ποικιλιών και την αφοσίωση στη λεπτομέρεια. Έτσι σήμερα, το Tua Rita διαθέτει περίπου 60 εκτάρια αμπελώνων και θεωρείται ένα από τα κορυφαία boutique οινοποιεία της Ιταλίας.

Το Redigaffi από Tua Rita είναι το πιο εμβληματικό κρασί του κτήματος και παράγεται αποκλειστικά από Merlot, μια ποικιλία που αποδίδει εξαιρετικά στο μικροκλίμα της περιοχής. Η οινοποίηση ακολουθεί μια χειροποίητη προσέγγιση, με στόχο την ανάδειξη της καθαρότητας του φρούτου και της δομής. Έτσι μετά το χειρωνακτικό τρύγο το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα ωριμάζει σε καινούργια γαλλικά δρύινα βαρέλια για 18-20 μήνες για να αποκτήσει πολύπλοκο, στιβαρό αλλά και βελούδινο χαρακτήρα.

Το Redigaffi 2023 Tua Rita είναι η απόδειξη ότι η ποικιλία μπορεί να φτάσει σε μεγαλειώδη επίπεδα, ακόμα και εκτός Bordeaux, αρκεί να καλλιεργείται στο σωστό μέρος και να οινοποιείται από το σωστό χέρι. Από την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε, το 1994, μέχρι την ιστορική βαθμολογία των 100 πόντων το 2000, το Redigaffi έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγάλα κρασιά όχι μόνο της Ιταλίας αλλά και του κόσμου.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη, το Redigaffi ξεδιπλώνει στρώσεις μαύρων φρούτων – ώριμο δαμάσκηνο, βατόμουρο, και μαύρο κεράσι – πλαισιωμένα από νότες σοκολάτας, σανταλόξυλου, καφέ espresso και γλυκών μπαχαρικών.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, ζωηρή οξύτητα και πλούσιες ταννίνες που αγκαλιάζουν τον ουρανίσκο. Τα ώριμα κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες βοτάνων, κανέλας, βανίλιας, πιπεριού, μαύρης ελιάς, πούρου και σοκολάτας σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 15,5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Merlot
Αρώματα ώριμο δαμάσκηνο, βατόμουρο, μαύρο κεράσι, σοκολάτα, σανταλόξυλο, καφέ espresso, γλυκά μπαχαρικά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18-20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

TUA RITA REDIGAFFI MERLOT 2023

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με σιτεμένες porterhouse μπριζόλες, στηθοπλευρές μοσχαρίσιες μαγειρεμένες σε κόκκινο κρασί και μπαχαρικό και αγριογούρουνο dolceforte.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}