ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Unicorn 2021 - Κτήμα Μουσών
Κτήμα Μουσών

UNICORN 2021 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

  Ελλάδα / Βοιωτία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα Μούχταρο πραγματικός Μονόκερος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κάνε χώρο στο συντηρητή, στο ντουλάπι ή κάτω από το κρεβάτι σου, για ένα πραγματικά μεγάλο ελληνικό, σαρκώδες κόκκινο κρασί. Μόλις κυκλοφόρησε το Unicorn από το κτήμα Μουσών και έχεις την ευκαιρία να εξασφαλίσεις μερικές από τις ελάχιστες φιάλες αυτού του πραγματικού Μονόκερου. Πίστεψέ μας, το όνομα δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η οικογένεια Ζαχαρία ξεκίνησε την ιστορία της στο κρασί το 1946 με ένα μικρό οινοποιείο ενώ λίγα χρόνια αργότερα, η ίδια έσωσε το Μούχταρο από τη μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του κρασιού, τη φυλλοξήρα. Όχι μόνο αναβίωσε την ποικιλία, αλλά πλέον έχει μάστερ στην οινοποίησή του, που δεν είναι και η ευκολότερη. Της χρώσταγε τη χάρη η ποικιλία και με το Unicorn, μάλλον είναι πάτσι.

Το Unicorn Κτήμα Μουσών είναι το απόλυτο αποτέλεσμα του πάθους και της προσπάθειας της οικογένειας να δώσει νέα, κυριολεκτική έννοια στον όρο Ελληνικό μεγάλο κρασί. Γεννήθηκε από έναν μοναδικό αυτόριζο και υπερήλικα αμπελώνα που τα έχει σχεδόν εκατοστίσει, στην ιστορική κοιλάδα των Μουσών. Η υπερβολικά χαμηλή στρεμματική απόδοση του 96αχρονου αμπελώνα εξασφάλισε συγκλονιστική συμπύκνωση στον χυμό. Σκέψου ότι χρειάζεται ο καρπός 2 φυτών για ένα μπουκάλι Unicorn. Στη συνέχεια, ο χυμός παρέμεινε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε σε απειροελάχιστες φιάλες οι οποίες έχουν οι περισσότερες ήδη προπωληθεί.

Προετοιμάσου για ένα κόκκινο κρασί μέγιστης συμπύκνωσης, βελούδινης υφής, με τη ραχοκοκαλιά και τη δομή τεράστιων κρασιών του παγκόσμιου αμπελώνα, που αξίζει την προσοχή και τη φροντίδα σου.

Είναι απόλυτα απολαυστικό τώρα αλλά κράτα ότι θα εξελίσσεται υπέροχα για την επόμενη δεκαετία. Η απόφαση είναι δική σου. Αν προλάβεις καμιά φιάλη...

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει βαθύ κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες που προϊδεάζει για πολλά. Πολύπλοκα αρωματική μύτη, με κόκκινα και μαύρα φρούτα να διεκδικούν τον πρώτο ρόλο. Άγρια μούρα, βύσσινο, φράουλα, κεράσι και φραγκοστάφυλο, συνδυάζονται με βρεγμένα φύλλα, γήινα, χωμάτινα αρώματα, ενώ βιολέτα και διακριτικές νύξεις ροζ πιπεριού και πιπερόριζας ολοκληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει εντυπωσιακή δομή και συμπύκνωση, με τις καλοδουλεμένες, εξαιρετικά ενσωματωμένες τανίνες του να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά η οποία συμπληρώνεται από ζωηρή, αναζωογονητική οξύτητα. Το έντονο, χυμώδες κόκκινο φρούτο εκφράζεται ελέυθερα στο στόμα με φράουλα, κεράσι και φραγκοστάφυλο, ενώ πολύχρωμα πιπέρια και βανίλια του δίνουν πικάντικη αίσθηση η οποία παραμένει στην πολύ μακρά του επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Κοιλάδα Μουσών, Βοιωτία
Ποικιλία Μούχταρο
Αρώματα Άγρια μούρα, βύσσινο, φράουλα, κεράσι, φραγκοστάφυλο, βρεγμένα φύλλα, γήινα αρώματα, ροζ πιπέρι, πιπερόριζα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

UNICORN 2021 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μπριζόλες στα κάρβουνα, πιπεράτο Rib-eye με σάλτσα μανιταριών πορτσίνι

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}