ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Vaeni Naoussa Grande Reserve 2010
Συνεταιρισμός Vaeni Νάουσα

VAENI NAOUSSA GRANDE RESERVE 2010

  Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Με νέο αέρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχοντας πια αντιμετωπίσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που τον κρατούσαν πίσω, ο συνεταιρισμός της Νάουσας Vaeni έχει επανέλθει δυναμικά. Νέο πρόσωπο, νέοι άνθρωποι, νέα μυαλά βρίσκονται πλέον στο τιμόνι ενός από τους ιστορικούς οινικούς συνεταιρισμούς. Αυτά αφορούν εκείνους. Από τη δική μας πλευρά, έχουμε πλέον την ευκαιρία να απολαύσουμε κρασιά που εκπλήσσουν τόσο με την ποιότητά τους όσο και με την τιμή τους. Όχι, άντε βρες εσύ Νάουσα Grande Reserve του 2010 με τέτοια τιμή.

Το 1984 αμπελουργοί – παραγωγοί της ζώνης ΠΟΠ Νάουσα ένωσαν τις δυνάμεις τους ιδρύοντας τον Αγροτικό Αμπελουργικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Vaeni Νάουσα, με σκοπό την καλύτερη αξιοποίηση της παραγωγής τους. Το όνομα προέκυψε από το βαγένι, το μεγάλο δηλαδή βαρέλι. Σήμερα ο ΑΑΟΣ Vaeni Νάουσα αριθμεί περισσότερα από 200 μέλη που καλλιεργούν και διαχειρίζονται κυρίως Ξινόμαυρο (περισσότερο από 50% της ζώνης της Νάουσας), την εμβληματική ποικιλία της περιοχής.

Για τη Vaeni Naoussa Grande Reserve, κανείς δεν βιάζεται. Το αγαπημένο Ξινόμαυρο, μετά από αυστηρή διαλογή φιλοξενείται σε βαρέλια 300 lt για 24 μήνες και στη συνέχεια παραμένει για άλλους 24 μήνες στη φιάλη. Δεν παράγεται κάθε χρονιά. Κυκλοφορεί μόνο στις εξαιρετικές σοδιές, αυτές που ο καρπός δείχνει όλα τα εχέγγυα μιας εκπληκτικής εξέλιξης στον χρόνο. Και μετά περιμένουν. Και εμείς μαζί τους.

Θα σε εκπλήξει! Και δεν το λέμε μόνο εμείς. Οι διθυραμβικές κριτικές του Vaeni Naoussa Grande Reserve 2010 στα παγκόσμια μέσα, δείχνουν να συμφωνούν.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Μέτριο γκρενά χρώμα στο ποτήρι, χαρακτηριστικό τόσο της ποικιλίας όσο και της παλαίωσης.

Στη μύτη τα χαρακτηριστικά αρώματα του ξινόμαυρου (λιαστή ντομάτα, πάστα μαύρης ελιάς, χώμα) πλαισιώνονται όμορφα από ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως φράουλα και κράνο. Βανίλια, καφές, ξύλο και κανέλα κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους, εκφράζοντας με μέτρο την μακρόχρονη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.

Μέτριου όγκου στόμα με ζωηρές τανίνες και νόστιμη οξύτητα. Έντονα αρώματα φράουλας, τομάτας, ελιάς, γλυκόριζας και κανέλας συμπληρώνονται από γήινες νότες νωπού χώματος, τσαγιού και ξύλου. Η μακρά επίγευση μαύρου τσαγιού γοητεύει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2010
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα λιαστή ντομάτα, πάστα μαύρης ελιάς, χώμα, φράουλα, κράνο, βανίλια, καφές, ξύλο, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VAENI NAOUSSA GRANDE RESERVE 2010

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό, μακαρόνια με κιμά, σουτζουκάκια ή λουκάνικα

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}