ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Valos 2020 - Κτήμα Κατσαρού
€17,10
€14,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια πολύ απολαυστική έκφραση της ποικιλίας! 

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ο Valos από το ιστορικό Κτήμα Κατσαρού είναι ένα ερυθρό κρασί από Ξινόμαυρο που μας εξέπληξε το ίδιο με όσα έχουμε δοκιμάσει απο το οινοποιείο του Ολύμπου. Η δομή και η ισορροπία του είναι υποδειγματικά, ενώ προβλέπεται να είναι από τα Ξινόμαυρα που θα καταναλώνονται χειμώνα-καλοκαίρι!
 
Ο γιατρός Δημήτρης Κατσαρός, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, μαγεύτηκε από τη θέα του χωριού Κρανιά, σε υψόμετρο 810 μέτρων κι έτσι αποφάσισε να κάνει εκεί το δικό του οινοποιείο. Με τη βοήθεια της συζύγου του, Στέλλας, αποφάσισε να καλλιεργήσει τις διεθνείς ποικιλίες που θεώρησε πως ταίριαζαν καλύτερα στο κλίμα της περιοχής. Επένδυσε αρχικά στις διεθνείς ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και το Chardonnay με θεαματικά αποτελέσματα, που έδωσαν κρασιά με συνεχείς διακρίσεις και φανατικό κοινό, με αποτέλεσμα να γίνονται ανάρπαστα!  
 
Φυσικά η ποικιλία Ξινόμαυρο δεν θα μπορούσε να τους περάσει απαρατήρητη. Λίγο οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής, λίγο ο δύστροπος χαρακτήρας της ποικιλίας, έγινε ο στόχος του οινοποιείου για να δημιουργήσει ένα υποδειγματικό ερυθρό κρασί στην πρώτη κιόλας προσπάθεια οινοποίησης της σε ένα αποτέλεσμα που προβλέπεται να γίνει ανάρπαστο. Η ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές που διατήρησαν τα αρώματα και τη φρεσκάδα, ενώ η 10μηνη παραμονή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια έδωσε επιπλέον ένταση και δομή.
 
Ο Valos από το Κτήμα Κατσαρού είναι ένα πολύ απολαυστικό Ξινόμαυρο στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της ποικιλίας! 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα. Έντονα αρώματα από φράουλα, κεράσι, βύσσινο, λιαστή ντομάτα, λεβάντα, βανίλια, δεντρολίβανο και φύλλα ελιάς.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα κεράσια, μαρμελάδα φράουλα, λεβάντα, αποξηραμένα μωβ άνθη, λευκό τσάι, βανίλια και γλυκόριζα δημιουργούν ένα πολύ απολαυστικό σύνολο. Η επίγευση είναι μακρά και φρουτώδης.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Κρανιά, Όλυμπος
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, βύσσινο, λιαστή ντομάτα, λεβάντα, βανίλια, δεντρολίβανο, φύλλα ελιάς
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VALOS 2020 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, με σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ή με χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}