ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Vaptistis Μαυροτράγανο 2020 - Vaptistis Winery
Γιάννης Μωραΐτης

VAPTISTIS ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2020 - VAPTISTIS WINERY

  Ελλάδα / Τήνος
€34,10
€29,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα ωραιότερα Μαυροτράγανα που κυκλοφορούν!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μαυροτράγανο Vaptistis είναι κατά κοινή ομολογία ένα από τα ωραιότερα Μαυροτράγανα που κυκλοφορούν και ας μην έχει καταγωγή από τη Σαντορίνη. Το νησί της Τήνου άλλωστε έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι και κάθε κρασί που δοκιμάζουμε μας εντυπωσιάζει όλο και περισσότερο. Αυτό ακριβώς συνέβη και με το Μαυροτράγανο Vaptistis.

Ο Γιάννης Μωραΐτης πειραματιζόταν επί χρόνια προσπαθώντας να κάνει το δικό του κρασί, στο αγαπημένο του νησί. Μελέτησε ποικιλίες και αμπελοτόπια καταλήγοντας στις κλασσικές κυκλαδίτικες ποικιλίες όπως το Ασύρτικο αρχικά και αργότερα το Μαυροτράγανο. Αν το Ασύρτικο είναι ο βασιλιάς των λευκών ποικιλιών των Κυκλάδων τότε το Μαυροτράγανο είναι το διαμάντι των ερυθρών. Και στο Οινοποιείο Βαπτιστής τα απογειώνουν και τα δυο. Το Μαυροτράγανο είναι κομψό αλλά παράλληλα ρωμαλέο, με πυκνό φρούτο και έντονο το στοιχείο της ορυκτότητας. Η χρήση του βαρελιού είναι τόση όση χρειάζεται για να υπογραμμίσει την πολυπλοκότητα του κρασιού. Συγκεκριμένα το κρασί παλαιώνει για 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Το Μαυροτράγανο Vaptistis είναι υπέροχο τώρα αλλά αν έχεις υπομονή έχει και αρκετό δρόμο μπροστά του.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Μαυροτράγανο Vaptistis έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βύσσινου, κόκκινου μούρου, κερασιού, μαρμελάδας φράουλας, ιωδίου, βανίλιας, πράσινου πιπεριού και ορυκτότητας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες τανίνες. Τα φρέσκα κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες αποξηραμένων βοτάνων, μπαχαρικών και λεβάντας σε ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Τήνος
Ποικιλία Μαυροτράγανο
Αρώματα Βύσσινο, κόκκινο μούρο, κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, ιώδιο, βανίλια, πράσινο πιπέρι, ορυκτότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VAPTISTIS ΜΑΥΡΟΤΡΑΓΑΝΟ 2020 - VAPTISTIS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με striploin με αρωματικό βούτυρο, μοσχαράκι bourguignon, ossobuco

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}