ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Vasilio 2013 - Κτήμα Γκόφα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα πολύ μεγάλο κόκκινο κρασί στην εφηβεία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αντέχεις να περιμένεις 7-10 χρόνια πριν καν αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι μπορεί και να έφτασε η στιγμή για εκείνο το μεγάλο κόκκινο κρασί που φύλαγες τόσο καιρό; Αν ναι τότε συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Το ολοκαίνουριο Vasilio 2013 του Κτήματος Γκόφα ήρθε να διεκδικήσει το στέμμα του ταράζοντας τις ισορροπίες ανάμεσα στα premium Αγιωργίτικα της περιοχής.

Στο ένα και μοναδικό αμπελοτόπι στο απόλυτο «Grand Cru» χωριό Κούτσι της Νεμέας,  σε υψόμετρο 480μ και σε απαγορευτική για οποιαδήποτε καλλιέργεια, σχεδόν επικίνδυνη κλίση, το Αγιωργίτικο φυτεύτηκε από τον παππού της οικογένειας Γκόφα το 1972.

Απόλυτα ξηρικό, το αμπέλι επιβίωσε και μεγάλωσε ξεπερνώντας τις φυσικές δυσκολίες της κακοτράχαλης πλαγιάς με τα βραχώδη εδάφη. Όσο για τη συμπύκνωση; Κάθε ένα από τα σχεδόν μισού αιώνα ζωής φυτά έδωσε μία μόνο φιάλη κρασί μετά από πολύ προσεκτική επιλογή 4-5 τσαμπιών υπερώριμου καρπού από κάθε πρέμνο.

Ο πολύτιμος χυμός παρέμεινε 30 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια μέτριου καψίματος και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα σε μόλις 900 φιάλες όπου και ξεκουράστηκε για έναν ακόμη χρόνο. Οι περισσότερες από αυτές ήδη φυλάσσονται με προσοχή και ευλάβεια σε κάβες «ψαγμένων» (ή μιλημένων…) οινόφιλων ενώ κάποιες θα παραμείνουν στην κάβα του Κτήματος. Νεαρό ακόμη, αναζητά αυτούς που μπορούν να το περιμένουν στον χρόνο και τους υπόσχεται ότι θα εξελίσσεται για τα επόμενα τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Αν πάλι δεν κρατιέστε, αφήστε το να αναπνεύσει σε μια καράφα για 3 περίπου ώρες. Θα του αρέσει…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ρουμπινί με βυσσινί ανταύγειες χρώμα στο ποτήρι.

Μέτριας έντασης αρχικά, εξελικτικά αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, σοκολάτας, καφέ και αποξηραμένου σύκου σε μπαχαρένιο φόντο μαύρου πιπεριού και κάρδαμου. Όσο αναπνέει αποκτά ένταση και νέες πτυχές του πολύπλοκου χαρακτήρα του κάνουν την εμφάνισή τους. Γήινες νότες νωπού χώματος κάνουν αισθητή την παρουσία τους ενώ καπνός πούρου και νύξεις μελανιού ολοκληρώνουν το πλούσιο σύνολο.

Στο στόμα, μέτριο προς γεμάτο σώμα με ρωμαλέο ακόμη χαρακτήρα που θα μαλακώσει με το πέρασμα του χρόνου. Οι τανίνες του είναι έντονες, καλοδουλεμένες, χωρίς να είναι επιθετικές ενώ η αισθητή οξύτητα και το τονισμένο αλκοόλ στέκονται αντάξιά τους συμβάλλοντας στον έντονο χαρακτήρα του. Δαμάσκηνο, αποξηραμένο σύκο και καπνός κυριαρχούν και επιμένουν στο πικάντικο, μακράς διάρκειας τελείωμα. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 15 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα ώριμο δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, σοκολάτα, καφές, αποξηραμένο σύκο, μαύρο πιπέρι, κάρδαμο, νωπό χώμα, καπνός πούρου, μελάνι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 30 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VASILIO 2013 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πιπεράτα φιλέτα, με συκώτι ψητό ή με γουρουνόπουλο στο φούρνο. 

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}