ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Veriquete 2019 - Tentenublo Wines
€44,70
€38,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

93pts από τον Robert Parker, Tim Atkin και μόλις 1767 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Veriquete Tentenublo, είναι ένα ακόμα single vineyard κρασί της σειράς Escondite del Ardacho και εμείς απλά θα αφήσουμε τις βαθμολογίες να μιλήσουν…93pts από τον Robert Parker και 93pts από τον Tim Atkin!

Ο φοβερός Roberto Oliván, άλλαξε τις γνωστές βαρελάτες και ασήκωτες εκδοχές της Rioja, όταν το 2011 επέκτεινε την 30 ετών, οικογενειακή επιχείρηση, με μόλις 10 εκτάρια αμπελώνων. Αυτό τον οδήγησε το 2015, στα 37 του μόλις χρόνια, να ανακυρηχθεί ο καλύτερος οινοποιός της χρονιάς! Με την εμπειρία του οινοποιού 4ης γενιάς, μέσα από το μικρό του οινοποιείο και τα Tentenublo Wines, έδωσε μια διαφορετική έκφραση της Rioja με τη φρεσκάδα, την πολυπλοκότητα και τη διακριτική επίδραση της δρυός, να κυριαρχούν. Ξεχώρισε με την προσθήκη λευκών ποικιλιών (συνήθως Viura ή Malvasia), που δημιουργούν «χαοτική πολυπλοκότητα» στα κόκκινα κρασιά του. Το στυλ του αναγνωρίστηκε πολύ γρήγορα και πλέον αποτελεί πρότυπο για χιλιάδες νέους Ριοχανούς οινοποιούς!

Το όνομα Tentenublo, σημαίνει «καμπάνες που κουδουνίζουν» και προέκυψε από μια παλιά τοπική παράδοση, που θέλει τον ήχο των καμπανών να διώχνουν τις καταιγίδες και το χαλάζι που κατέστρεφε τα σταφύλια. Και υπάρχει και καλύτερο...οι ετικέτες της σειράς Escondite del Ardacho, αναφέρουν το είδος μιας ηθαγενούς σαύρας, που ζει στα αμπέλια, απο τα οποία τρυγούνται τα σταφύλια. Σε αυτή τη σειρά, τις βόλτες της στα συγκεκριμένα αμπέλια, έκανε η Veriquete!

Το Tentenublo Veriquete, είναι χαρμάνι της ποικιλίας Tempranillo, με ένα μικρό ποσοστό Garnacha, Malvasia και λευκή Viura. Καλλιεργούνται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στους λόφους Sierra Cantabria και είναι ηλικίας 50 έως 105 χρονών, άρα υπάρχει μικρή παραγωγή, αλλά εξαιρετική συμπύκνωση φρούτου! Καθε αμπέλι τρυγείται και οινοποιείται ξεχωριστά με ελάχιστες παρεμβάσεις, ενώ η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα με γηγενείς ζύμες και το κρασί δεν φιλτράρεται. Μετά από 9 μήνες σε δεύτερης χρήσης γαλλική δρυ, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! 

Συνολικά εμφιαλώνονται 1767 φιάλες, οπότε μάλλον θα πρέπει να βιαστείς…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ρουμπίνι μέτριο. Η αρωματική ένταση της μύτης και η σύνθεση των αρωμάτων αλλάζει με τον χρόνο στο ποτήρι και νέα αρώματα εκδηλώνονται, συστήνεται μετάγγιση πριν το σερβίρισμα. Αν και στη αρχή είναι λίγο αυστηρό, το κόκκινο ώριμο φρούτο, και το δαμάσκηνο είναι παρόν και ο βοτανικός χαρακτήρας ξεχωρίζει.

Στο στόμα είναι μετρίου (+) όγκου με καλή ισορροπία, υψηλή οξύτητα και τανίνες, και αρώματα δαμάσκηνου, μούρου, φράουλας, βύσσινου και σοκολάτας, πλήρως ενσωματωμένα. Η επίγευση είναι μακρά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Garnacha, Malvasia, Viura
Αρώματα Δαμάσκηνο, βοτανικός χαρακτήρας, μούρα, φράουλα, βύσσινο, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VERIQUETE 2019 - TENTENUBLO WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνίσιο κότσι με κόκκινο κρασί και πουρέ πατάτας με βότανα, striploin σιτεμένο, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}