ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Vinsobres 2019 - Chateau De Rouanne
Chateau De Rouanne

VINSOBRES 2019 - CHATEAU DE ROUANNE

  Γαλλία / Rhone
€28,60
€24,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Θα το ζητάς για πάντα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Όταν ένα από τα αρχαιότερα και ιστορικά Chateaux του Ροδανού, το Saint Cosme, επιλέγει να αγοράσει ένα μικρό οινοποιείο στο Vinsobres, τότε κάποιος πολύ σοβαρός λόγος θα υπάρχει! Συγκεκριμένα, ο λόγος αυτός λέγεται Vinsobres Chateau de Rouanne! Η χρονιά του 2019 απέσπασε 92pts από Wine Spectator και 90pts από Jeb Dunnuck!

Το Saint Cosme βρίσκεται στο νότιο Ροδανό, έξω από το χωριό Gigondas, από το 1490. Πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση μιας και αυτή τη στιγμή στο τιμόνι βρίσκεται ο Louis Barruol, η 14η γενιά οινοποιών της οικογένειας. Η έμφαση δίνεται στην ανάδειξη του terroir και των παλιών κλημάτων, με αρχαίες οινοποιητικές μεθόδους και βιολογική καλλιέργεια. Ο Louis Barruol πιστεύει πως υπάρχουν φανταστικά κομμάτια γης στη γύρω περιοχή, με μοναδικό συνδυασμό διαφορετικών εδαφών και ιδιαίτερο terroir, που αξίζει να αφιερώσει χρόνο και κόπο κανείς, όντας σίγουρος πως το κρασί τους θα τον αποζημιώσει. Ένα από αυτά ήταν και είναι το Chateau Rouanne. Tα αμπέλια του είναι περίπου 50 ετών και είχαν φυτευτεί με τη μέθοδο Massal Selection. Αυτό σημαίνει πως διάλεγαν τα καλύτερα παλιά αμπέλια και από αυτά έπαιρναν μοσχεύματα για την αναφύτευση των νέων αμπελώνων, με σκοπό τα τελικά κρασιά να έχουν εντυπωσιακή πολυπλοκότητα και να αντανακλούν καλύτερα το terroir. Το Vinsobres Chateau Rouanne περικλείει μέσα του όλα τα παραπάνω σε ένα χαρμάνι από Grenache Rouge (50%), Syrah (40%) και Mourvedre (10%). Οι ποικιλίες συνοινοποιούνται σε τσιμεντένιες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες και ωριμάζουν εκεί για 18 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και έτοιμο να σε εντυπωσιάσει.

Το Vinsobres του Chateau Rouanne είναι από τα κρασιά που αν τα δοκιμάσεις μια φορά θα τα ζητάς για πάντα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονα αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου, μύρτιλου και βατόμουρου. Νότες νωπού χώματος, βιολέτας και δέρματος συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα είναι εκφραστικό, με πλούσιο κόκκινα και μαύρα φρούτα, νότες πιπεριού και κανέλας και τελείωμα σοκολάτας. Έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μέτριες αλλά καλά δομημένες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Ροδανός, Γαλλία
Ποικιλία Grenache Rouge, Mourvedre, Syrah
Αρώματα Βύσσινο, δαμάσκηνο, μύρτιλο, βατόμουρο, βιολέτα, δέρμα, πιπέρι κανέλα, σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VINSOBRES 2019 - CHATEAU DE ROUANNE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνάκι σιγοψημένο με βότανα Προβηγκίας, φιλέτο πάπιας με σάλτσα κόκκινων φρούτων, μοσχαράκι κρασάτο και παπαρδέλες με ραγού αγριόχοιρου.  

 

 

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}