ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βλάχικο 2020 - Κτήμα Γκλίναβος
Κτήμα Γκλίναβος

ΒΛΑΧΙΚΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

  Ελλάδα / Ζίτσα
€24,10
€21,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια σπάνια ποικιλία στα χέρια του μετρ του είδους!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Βλάχικο 2020 από το Κτήμα Γκλίναβος είναι ένα πολύπλοκο και ζουμερό κόκκινο κρασί, από τις ξεχασμένες ερυθρές ποικιλίες της Ηπείρου, το Βλάχικο και το Μπεκάρι! Η αγάπη του Λευτέρη Γκλίναβου για τις τοπικές ποικιλίες είναι γνωστή, όπως επίσης και το μεράκι του για την ανάδειξη του αμπελώνα της Ηπείρου. Στο Βλάχικο δίνει τον καλύτερό του εαυτό!

Με χειρωνακτικό τρύγο και συνδυασμό μοντέρνων αλλά και κλασικών τεχνικών οινοποίησης, προκύπτει ένα κρασί που αποτυπώνει ξεκάθαρα το ύφος του Κτήματος, αλλά και το terroir της περιοχής. Βλάχικο και λίγο Μπεκάρι, βιολογικής καλλιέργειας και τα δύο, έπειτα από προσεκτικής διαλογής τρύγο με το χέρι, μπαίνουν και ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες. Τα βαρέλια που επιλέγονται είναι ήπιου καψίματος και σκοπός τους είναι να μαλακώσουν το κρασί και να του χαρίσουν πολυπλοκότητα και πικάντικο χαρακτήρα, χωρίς να καλύφθεί το φρούτο. Και το πετυχαίνει τέλεια!

Μεταξένιες τανίνες και έκρηξη ζουμερού κόκκινου φρούτου σε κάθε γουλιά.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Βλάχικο 2020 από το Κτήμα Γκλίναβος έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μύτη εκφραστική, με νότες ζουμερού κερασιού, αγριοφράουλας και κόκκινου βατόμουρου, πλαισιωμένες από λεβάντα και βιολέτα. Έπειτα νύξεις ευκάλυπτου, μαντζουράνας, κέδρου, ιωδίου και λιβανιού ολοκληρώνουν τα πολύ ενδιαφέρον μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτριες τανίνες, πολύ ωραία δουλεμένες, και τραγανή οξύτητα σε απόλυτη ισορροπία με το σύνολο. Βύσσινο, κεράσι και φραγκοστάφυλο κάνουν την εμφάνιση τους στην πρώτη γουλιά. Ιώδιο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, λεβάντα και νύξεις δρυός δίνουν έξτρα πόντους απολαυστικής πολυπλοκότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Ζίτσα
Ποικιλία Βλάχικο, Μπεκάρι
Αρώματα Κεράσι, αγριοφράουλα, βατόμουρο, λεβάντα, βιολέτα, ευκάλυπτος, μαντζουράνα, κέδρος, ιώδιο, λιβάνι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΛΑΧΙΚΟ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό, ψητό μοσχαρίσιο φιλέτο ή αρνάκι γιουβέτσι.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}