ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Volnay Premier Cru 2022 - Marquis D' Angerville
Marquis D' Angerville

VOLNAY PREMIER CRU 2022 - MARQUIS D' ANGERVILLE

  Γαλλία / Burgundy
€144,60
€126,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Υπόδειγμα φινέτσας από τον maitre του είδους και από τους Premier Cru αμπελώνες του Volnay!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Pinot Noir Volnay Premier Cru 2022 είναι ένα φοβερά φίνο κόκκινο κρασί από το Marquis d'Angerville, ένα οινοποιείο που τα κρασιά του βρίσκονται σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο των Pinot Noir Της Βουργουνδίας.Μιλάμε για ένα κρασί που αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο την εύθραυστη κομψότητα του Volnay, με υποδειγματική ακρίβεια και καθαρότητα φρούτου. Η Jancis Robinson, του χάρισε τη βαθμολογία των 17+, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του ποιότητα και τυπικότητα!

Το Domaine Marquis d'Angerville είναι ένα ιστορικό κτήμα στο Volnay της Côte de Beaune, με ρίζες που φτάνουν έως τον 12ο αιώνα, όταν ανήκε ακόμη στους Δούκες της περιοχής. Από το 1888 πέρασε στην οικογένεια D'Angerville και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη τόσο του Volnay, όσο και ολόκληρης της Βουργουνδίας. Ο Μαρκήσιος εγκατέλειψε την καλλιτεχνική του πορεία για να αφιερωθεί πλήρως στο κρασί, εναντιώθηκε στις εμπορικές πρακτικές της εποχής και ήταν από τους πρώτους που εμφιάλωσαν οι ίδιοι τα κρασιά τους. Συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Ονομασιών Προέλευσης, ενώ ο γιος του Jacques d’Angerville συνέχισε το έργο του, ιδρύοντας τη Διεθνή Ακαδημία Οίνου και αναδεικνύοντας την έννοια του terroir με single-vineyard οινοποιήσεις. Σήμερα, η 6η γενιά της οικογένειας, Guillaume d’Angerville, διαχειρίζεται 15 εκτάρια αμπελώνων, ανάμεσά τους και το φημισμένο Clos des Ducs και μερικά κορυφαία Premier Cru αμπελοτόπια όπως Taillepieds, Caillerets, Champans και Fremiet. Εκτός από ερυθρά κρασιά, παράγει και εξαιρετικά λευκά. Το κτήμα βάζει την υπογραφή του στα πιο κομψά και εκφραστικά κρασιά της Βουργουνδίας, διατηρώντας τη φήμη του ψηλά και σαρώνοντας κάθε χρόνο τις βαθμολογίες, ενώ από το 2009 διαθέτει και πιστοποίηση βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Ο Guillaume d’Angerville ακολουθεί την ίδια μέθοδο οινοποίησης για όλα τα Premier Cru κρασιά του. Για το Pinot Noir Volnay Premier Cru 2022 Marquis d'Angerville,, τα σταφύλια προέρχονται από τα αμπελοτεμάχια Les Mitans και Les Pitures, όπου τα εδάφη έχουν ασβεστόλιθο και άργιλο, χαρίζοντας στο κρασί δομή, φινέτσα και έντονα ορυκτό χαρακτήρα. Η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες, ενώ ακολουθεί παλαίωση για 12-15 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 20% νέα, όπου το κρασί αποκτά βάθος και εντυπωσιακή πολυπλοκότητα.

To Pinot Noir Volnay Premier Cru 2022 από το Marquis d'Angerville θα μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά όσων λατρεύουν τη Βουργουνδία αλλά και το Pinot Noir. Τέτοια κρασιά δεν χάνονται!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στη μύτη κυριαρχούν τα φινετσάτα αρώματα από κόκκινα φρούτα, κυρίως κεράσι, σμέουρο, φράουλα και δαμάσκηνο, που πλαισιώνονται από νότες βιολέτας, βανίλιας, λεβάντας, τσαγιού και μπαχαριού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα και κομψές, μέτριες ταννίνες. Εντυπωσιακή ισορροπία γεύσεων ανάμεσα στο κεράσι, το δαμάσκηνο, το βατόμουρο και την διακριτική ορυκτότητα, πλαισιωμένα από νότες πιπεριού, λουλουδιών και αστεροδειδή γλυκάνισου σε μια μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα κεράσι, σμέουρο, φράουλα, δαμάσκηνο, βιολέτα, βανίλια, λεβάντα, τσάι, μπαχάρι
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12-15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VOLNAY PREMIER CRU 2022 - MARQUIS D' ANGERVILLE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με πάπια ψητή, ριζότο με άγρια μανιτάρια, καπνιστό μοσχαρίσιο ταρτάρ.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}