ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
43k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Vosne-Romanee 2017 - Domaine du Clos Frantin
Maison Albert Bichot

VOSNE-ROMANEE 2017 - DOMAINE DU CLOS FRANTIN

  Γαλλία / Burgundy
€109,20
€99,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα διασημότερα Fine Wines της Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Vosne-Romanee Domaine du Clos Frantin 2017 του Maison Albert Bichot αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκφράσεις, τόσο της Βουργουνδίας, όσο και του Pinot Noir. Προέρχεται από ένα από τα διασημότερα χωριά, το Vosne-Romanee αλλά και από ένα από τα πιο γνωστά και μεγάλα σπίτια της Βουργουνδίας, το Maison Albert Bichot.

O οίκος Albert Bichot είναι ένα από τα παλαιότερα σπίτια της Βουργουνδίας, με ιστορία από το 1831 και διπλό ρόλο, καθώς είναι και Negociant και έχουν και τα δικά τους αμπέλια. Ο ρόλος των Negociant είναι πολύ σημαντικός στην ιστορία της Βουργουνδίας. Βάση του νόμου του Ναπολέοντα, τα αμπέλια που κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά, μοιράζονται εξίσου σε όλους τους δικαιούχους. Αυτό οδήγησε στον κατακερματισμό της γης και έτσι υπάρχουν αμπελοτόπια πολύ μικρά σε έκταση, αλλά με μεγάλη σημασία, τα οποία αν δεν υπήρχαν οι Negociant, να αγοράζουν τα σταφύλια τους, πιθανόν να είχαν εγκαταλειφθεί τώρα. H οικογένεια Bichot ήταν από τους πρώτους Negociant που είχαν όμως και δικά τους αμπέλια και οινοποιείο. Η οικογένεια γεννήθηκε στην Cote de Beaune, με τεράστια ιστορία στο κρασί και πλέον έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη Βουργουνδία, το Chablis και το Beaujolais, έχοντας συνεργαζόμενους αμπελοκαλλιεργητές στα καλύτερα σημεία και χωριά.

Το μυθικό χωριό Vosne-Romanee είναι ένα από τα μικρότερα, αλλά πιο διάσημα χωριά της Βουργουνδίας, υπεύθυνο για κάποια από τα καλύτερα και πιο σπάνια κρασιά της Βουργουνδίας αλλά και του κόσμου. Τα σταφύλια για το Vosne-Romanee Domaine du Clos Frantin 2017 του Maison Albert Bichot προέρχονται από τα αμπελοτόπια Damaudes και Maizières, από αμπέλια ηλικίας 30-40 ετών. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και έπειτα το κρασί ζυμώνει σε δρύινες δεξαμενές. Το κρασί παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 20%-30% καινούργια, για 14-16 μήνες. Το αποτέλεσμα για την εξαιρετική χρονιά του 2017 είναι κομψό, με δαντελένιες τανίνες και ζουμερό φρούτο.

Το Vosne-Romanee Domaine du Clos Frantin 2017 του Maison Albert Bichot αποδεικνύει πως δικαίως οι Βουργουνδίες προκαλούν φρενίτιδα και χτυπάνε τέτοιες τιμές.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκη μύτη, με τα αρώματα φράουλας, κερασιού, δαμάσκηνου, φραμπουάζ, βανίλιας, τσαγιού και κανέλας να ξεδιπλώνονται σταδιακά. Νύξεις πράσινου πιπεριού, δέρματος και πούρου συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και μέτριες αλλά κομψές τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, βύσσινο και φραμπουάζ συνδυάζονται με νότες πιπεριού, κέδρου, καπνού, μοσχοκάρυδου και βανίλιας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, δαμάσκηνο, φραμπουάζ, βανίλια, τσάι, κανέλα, πράσινο πιπέρι, δέρμα, μοσχοκάρυδο, πούρο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 - 16 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

VOSNE-ROMANEE 2017 - DOMAINE DU CLOS FRANTIN

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ζυμαρικά Cacio e Pepe με guanciale, φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα μανιταριών ή ένα φιλέτο πάπιας με σάλτσα κόκκινων φρούτων.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}