Θέλεις να δοκιμάσεις κάτι πραγματικά εξαιρετικό και πολύ σπάνιο;
Μια ξεχασμένη και εξαφανισμένη από τη φυλλοξήρα ποικιλία, οι άγριες ζύμες της περιοχής και ένας από τους πιο ανερχόμενους Έλληνες οινοπαραγωγούς βάζουν τη σφραγίδα τους στο Βραδυανό Wild Fermentation 2012, ένα από τα πιο ιδιαίτερα και σπάνια κρασιά που μπορείς να δοκιμάσεις.
Ο Κώστας Βρυνιώτης βάλθηκε να αναβιώσει την ξεχασμένη ποικιλία Βραδυανό, που εξαφανίστηκε από τη φυλλοξήρα του 1955. Οι επίμονες προσπάθειες του ίδιου και της ομάδας του Οινοποιείου Βρυνιώτη ανταμείφθηκαν και τώρα το Βραδυανό βάζει το στίγμα του στον Ελληνικό αμπελώνα, κυρίως σε χαρμάνια με άλλες ερυθρές ποικιλίες.
Στη μία και μοναδική μονοποικιλιακή του οινοποίηση, ο Κώστας Βρυνιώτης και ο οινολόγος και φίλος του Γρηγόρης Σκοπελίτης, πιστεύοντας στις δυνατότητες της ποικιλίας, πήραν το μεγάλο ρίσκο της χρήσης γηγενών, άγριων ζυμών, επιτρέποντας την ακόμη πιο αυθεντική και ανεπηρέαστη έκφραση της ποικιλίας.
Το Vradiano Wild Fermentation 2012 παρέμεινε 12 μήνες σε βαρέλι 225 lt και εμφιαλώθηκε σε μόλις 289 φιάλες όπου και παρέμεινε για 2 ακόμη χρόνια! Μία από αυτές ανοίξαμε εμείς (ουπς) και περίπου 60 θα παραμείνουν για παλαίωση στο οινοποιείο.
Άρα έμειναν… κάνε τους υπολογισμούς.
Προτείνουμε να το αφήσεις να αναπνεύσει σε καράφα για μισή ώρα και ετοιμάσου να ενθουσιαστείς! Παλαίωσέ το για τουλάχιστον 5 χρόνια αν μπορείς να περιμένεις.