ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Βράνα Πέτρα 2017 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ΒΡΑΝΑ ΠΕΤΡΑ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα ελληνικό, κόκκινο Grand Cru, παγκόσμιας κλάσης, μόλις γεννήθηκε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ξινόμαυρο Βρανά Πέτρα από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου, είναι ένα ελληνικό, κόκκινο κρασί Grand Cru, παγκόσμιας κλάσης, από τη Νάουσα και με την υπογραφή του maître του είδους, του Απόστολου Θυμιόπουλου. Σε συμβουλεύουμε όσο διαβάζεις αυτές τις γραμμές να βάλεις 1-2 φιάλες στο καλάθι σου, γιατί αναμένεται να εξαντληθούν άμεσα!

Μετά την εκκωφαντική επιτυχία που είχε το Αυτόριζο, ο Θυμιόπουλος είπε να ανεβάσει τον πήχη λίγο πιο ψηλά και να προκαλέσει για ακόμα μια φορά φρενίτιδα στο οινόφιλο κοινό. Το Ξινόμαυρο Βρανά Πέτρα είναι από ένα αμπελοτόπι, σε υψόμετρο 200 μέτρων, με αμπέλια ηλικίας 23 ετών, λίγο έξω από το Τρίλοφο. Ο αμφιθεατρικός προσανατολισμός βοηθάει τα σταφύλια να ωριμάσουν τέλεια, εξασφαλίζοντας τους γενναίες δόσεις ζεστασιάς και ήλιου, ενώ παράλληλα τα δροσερά αεράκια από το Βέρμιο βοηθούν στην διατήρηση της υψηλής οξύτητας των σταφυλιών.

Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι την κατάλληλη στιγμή, διατηρώντας κάποια τσαμπιά ολόκληρα για την οινοποίηση που θα ακολουθήσει. Κατά τα πρότυπα της Βουργουνδίας, ο Θυμιόπουλος επιλέγει να χρησιμοποιήσει 50% σπασμένες ρόγες και 50% ολόκληρα τσαμπιά σταφυλιού (whole cluster). Αυτό, συντελεί στην κομψότητα, τη φρεσκάδα και την πολυπλοκότητα του τελικού κρασιού. Η μακρά εκχύλιση (30 ημέρες) δίνει χρώμα, τανίνες, αρώματα και σφιχτή δομή. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει για 12 μήνες σε γαλλικά βαρέλια (500 λίτρων) δεύτερης χρήσης. Το αποτέλεσμα καθηλώνει και αν καταφέρεις να κρατηθείς, θα γίνει ακόμα καλύτερο σε 10 χρόνια.

To Ξινόμαυρο Βρανά Πέτρα από τους Αμπελώνες Θυμιόπουλου είναι το κρασί της χρονιάς!

Αν θες να δεις πόσο όμορφα εξελίσσεται αυτό το μοναδικό κρασί στο χρόνο, τότε θα χρειαστείς περισσότερες, από μια, φιάλες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Ξινόμαυρο Βρανά Πέτρα 2017 έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα. Μυτή σαγηνευτική που ανοίγει σιγά σιγά. Φράουλα, κεράσι, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλο, βανίλια, τριαντάφυλλο, λεβάντα, θυμάρι, δεντρολίβανο, πιπέρι και μοσχοκάρυδο συνθέτουν ένα μοναδικό αρωματικό γαϊτανάκι.

Στο στόμα παλεύουν η κομψότητα με τη συμπύκνωση και κερδίζει η ισορροπία. Μέτριες (+) τανίνες, γεμάτο σώμα και αναζωογονητική οξύτητα συνοδεύονται από άφθονο, φρέσκο ζουμερό φρούτο αλλά και έναν έντονο βοτανικό και γήινο χαρακτήρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, φραμπουάζ, φραγκοστάφυλο, βανίλια, τριαντάφυλλο, λεβάντα, θυμάρι, δεντρολίβανο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΒΡΑΝΑ ΠΕΤΡΑ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}