Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Xi-Ro 2017 - Κτήμα Λίγας
€24,00
20.50
€20,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Το πιο σπάνιο φυσικό ελληνικό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το XiRo 2017 είναι το πιο ανατρεπτικό κόκκινο κρασί που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Και εκτός από ανατρεπτικό είναι και καταπληκτικό! Πρόκειται για ένα blend από Ξινόμαυρο (Xi) – Ροδίτη (Ro) με ήπια φυσική οινοποίηση. Τι σημαίνει ήπια φυσική οινοποίηση; Σημαίνει πως ζύμες εμπορίου, ένζυμα, θειώδη και λοιπά ΔΕ θα τα βρεις σε αυτή τη φιάλη.

Η παράδοση της οικογένειας Λίγα με το κρασί μετρά ήδη αρκετές δεκαετίες. To οινοποιείο βρίσκεται στην Πέλλα και εκεί ο Θωμάς (πατέρας), η Μελισσάνθη (κόρη) και ο Ιάσων (γιος) Λίγας πειραματίζονται με τις ποικιλίες του τόπου προσπαθώντας να κάνουν κρασιά που αντανακλούν τόσο το terroir της περιοχής όσο και την προσωπικότητα τους. Με φιλοσοφία πιστή στη φυσική οινοποίηση και την βιοδυναμική καλλιέργεια δημιουργούν κρασιά που φιγουράρουν στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, είναι περιζήτητα και φυσικά προπωλούνται πριν καν εμφιαλωθούν. Το XiRo 2017 είναι ένα τέτοιο κρασί. Το χαρμάνι αποτελείται από 95% Ξινόμαυρο και 5% Ροδίτη, τα οποία οινοποιούνται χωριστά και έπειτα μπλεντάρονται και ωριμάζουν για 10 μήνες σε παλιά, μεγάλα δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό, σπιρτόζικο και πραγματικά μοναδικό!

Πρόλαβε το πριν εξαντληθεί στην Ελλάδα και το ψάχνεις στα Wine Bars της Γαλλίας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Ζωηρά αρώματα τομάτας, φράουλας, φραμπουάζ και κράνου μπλέκονται με ζωικές αλλά και βοτανικές νότες. Νύξεις κανέλας, λεβάντας και καπνού συμπληρώνουν το μοναδικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά καλοδουλεμένες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, ρόδι, κεράσι και κράνο πλαισιώνονται από νότες βοτάνων, τομάτας και τσαγιού. Απολαυστική φρουτώδης επίγευση που επιμένει.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Ροδίτης
Αρώματα τομάτα, φράουλα, λεβάντα, φραμπουάζ, κανέλα, λεβάντα, καπνός, ρόδι, κεράσι, κράνο, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

XI-RO 2017 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ή με χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}