Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Xinomavraw 2018 - Oenops
€17,10
14.60
€14,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μόλις γεννήθηκε η Πιο Ωμή, Μπρουτάλ και Καθαρή Έκφραση του Ξινόμαυρου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Xinomavraw Oenops έχει το πιο έξυπνο όνομα που έχουμε συναντήσει σε κρασί! Γιατί; Γιατί το raw είναι συνώνυμο με την έννοια φυσικό κρασί ενώ παράλληλα η ακριβής μετάφρασή του σημαίνει ωμό. Το Xinomavraw λοιπόν είναι μια από τις πιο ωμές, καθαρές εκφράσεις Ξινόμαυρου και δικαίως έχει εντυπωσιάσει Masters of Wine, το Decanter αλλά και το Wine Enthusiast.

Ο Νίκος Καρατζάς ίδρυσε το οινοποιείο του το 2015 αλλά πριν από αυτό, έχει επιτελέσει οινολόγος σε πολύ σημαντικά οινοποιεία της χώρας. Αυτό αποτυπώνεται και στα ιδιαίτερα κρασιά του. Το Xinomavraw είναι ένα από αυτά και το δικό μας αγαπημένο. Το Ξινόμαυρο γι’ αυτό το κρασί έρχεται από δυο κορυφαία terroir, αυτά της Νάουσας και του Αμυνταίου. Το κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες σε αμφορείς σε σχήμα αυγού και ωρίμασε για 6 μήνες. Το κρασί εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο, χωρίς θειώδη και άλλα πρόσθετα έχοντας εγκλωβίσει όλη την ουσία και τον χαρακτήρα του Ξινόμαυρου. 

Οι φιάλες είναι λιγότερες από ελάχιστες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Με ρουμπινί χρώμα που θυμίζει άγρια φράουλα και ντροπαλή μύτη στην αρχή. Λουλούδια όπως λεβάντα και τριαντάφυλλο, ντύνονται με αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, κεράσι, κράνο και ρόδι. Μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα λεβάντα, τριαντάφυλλο, φράουλα, κεράσι, κράνο, ρόδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

XINOMAVRAW 2018 - OENOPS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ή με χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ