ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Xinomavraw 2019 - Oenops
€17,10
14.60
€14,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μόλις επέστρεψε η Πιο Ωμή, Μπρουτάλ και Καθαρή Έκφραση του Ξινόμαυρου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Xinomavraw Oenops έχει το πιο έξυπνο όνομα που έχουμε συναντήσει σε κρασί! Γιατί; Γιατί το raw είναι συνώνυμο με την έννοια φυσικό κρασί, ενώ παράλληλα η ακριβής μετάφρασή του σημαίνει ωμό. Το Xinomavraw Oenops λοιπόν, είναι μια από τις πιο ωμές, καθαρές εκφράσεις Ξινόμαυρου και δικαίως έχει εντυπωσιάσει Masters of Wine, το Decanter αλλά και το Wine Enthusiast!

Ο Νίκος Καρατζάς ίδρυσε το οινοποιείο του το 2015, αλλά πριν από αυτό, έχει επιτελέσει οινολόγος σε πολύ σημαντικά οινοποιεία της χώρας. Αυτό αποτυπώνεται και στα ιδιαίτερα κρασιά του. Το Xinomavraw είναι ένα από αυτά και το δικό μας αγαπημένο. Το Ξινόμαυρο γι’ αυτό το κρασί έρχεται από δυο κορυφαία terroir, αυτά της Νάουσας και του Αμυνταίου. Το κρασί ζύμωσε με γηγενείς ζύμες σε αμφορείς σε σχήμα αυγού και ωρίμασε για 6 μήνες. Το κρασί εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο, χωρίς θειώδη και άλλα πρόσθετα έχοντας εγκλωβίσει όλη την ουσία και τον χαρακτήρα του Ξινόμαυρου.

Οι φιάλες είναι λιγότερες από ελάχιστες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Xinomavraw Oenops έχει φωτεινό ρουμπινί χρώμα και ντροπαλή μύτη στην αρχή. Λουλούδια όπως λεβάντα και τριαντάφυλλο, ντύνονται με αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, κεράσι, κράνο και ρόδι. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ζουμερές τανίνες. Τα φρέσκα κόκκινα φρούτα συνδυάζονται με νότες γλυκών μπαχαρικών, τομάτας και βοτάνων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Λεβάντα, τριαντάφυλλο, φράουλα, κεράσι, κράνο, ρόδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

XINOMAVRAW 2019 - OENOPS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ή με χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}