ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο 2017 - Κτήμα Κούρτη
Κτήμα Κούρτη

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ

  Ελλάδα / Πιερία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πρωτοφανής ένταση και στιβαρή δομή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Ξινόμαυρο 6 11 3 είναι το μονοποικιλιακό Ξινόμαυρο του Απόστολου Κούρτη και μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική εκδοχή της αγαπημένης ποικιλίας. Με συμπύκνωση που εντυπωσιάζει και στιβαρή δομή που θα ζήλεύαν πολλά ερυθρά κρασιά, θα το αγαπήσεις από την πρώτη γουλιά!

Ο Απόστολος Κούρτης ξεκίνησε την πορεία του στο μαγικό κόσμο του κρασιού το 1997, όπου και φύτευσε το πρώτο του αμπέλι, στη Ράχη Πιερίας, κάτω από στη σκιά του Ολύμπου. Πειραματίζεται συνεχώς με ελληνικές τόσο με ξένες ποικιλίες όσο και με ελληνικές ποικιλίες. Το Ξινόμαυρο 6 11 3 ήταν ένα από τα προσωπικά του στοιχήματα και από το αποτέλεσμα σου λέμε με βεβαιότητα πως το κέρδισε! Τα σταφύλια μεγαλώνουν σε υψόμετρο 300 μέτρων και μαζεύονται με το χέρι την κατάλληλη στιγμή. Έπειτα το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και ζουμερό και είναι απολαυστικό τώρα αλλά έχει τα φόντα για μακρόχρονη παλαίωση!

To Ξινόμαυρο 6 11 3 του Απόστολου Κούρτη ζητάει αίμα και καλή παρέα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Ξινόμαυρο 6 11 3 του Απόστολου Κούρτη έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα κερασιού, σμέουρου, δαμάσκηνου, βύσσινου, ροδιού, βανίλιας, τσαγιού, φύλλων ελιάς, αποξηραμένης τομάτας, μαντζουράνας και λεβάντας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και υψηλές, στιβαρές αλλά ώριμες τανίνες. Μαρμελάδα σμέουρο, κεράσι, φράουλα, δαμάσκηνο, κράνο, βανίλια, πιπέρι, κανέλα, νωπό χώμα και αποξηραμένα βότανα συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Κεράσι, σμέουρο, δαμάσκηνο, βύσσινο, ρόδι, βανίλια, τσάι, φύλλα ελιάς, αποξηραμένη τομάτα, μαντζουράνα, λεβάντα, πιπέρι, κράνο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΡΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με παπουτσάκια με αρνίσιο κιμά, κεμπάπ γιαουρτλού, ή ένα μοσχαράκι στιφάδο.

Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}