Γιατί το αγαπάμε;
To Ξινόμαυρο 6 11 3 είναι το μονοποικιλιακό Ξινόμαυρο του Απόστολου Κούρτη και μια πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική εκδοχή της αγαπημένης ποικιλίας. Με συμπύκνωση που εντυπωσιάζει και στιβαρή δομή που θα ζήλεύαν πολλά ερυθρά κρασιά, θα το αγαπήσεις από την πρώτη γουλιά!
Ο Απόστολος Κούρτης ξεκίνησε την πορεία του στο μαγικό κόσμο του κρασιού το 1997, όπου και φύτευσε το πρώτο του αμπέλι, στη Ράχη Πιερίας, κάτω από στη σκιά του Ολύμπου. Πειραματίζεται συνεχώς με ελληνικές τόσο με ξένες ποικιλίες όσο και με ελληνικές ποικιλίες. Το Ξινόμαυρο 6 11 3 ήταν ένα από τα προσωπικά του στοιχήματα και από το αποτέλεσμα σου λέμε με βεβαιότητα πως το κέρδισε! Τα σταφύλια μεγαλώνουν σε υψόμετρο 300 μέτρων και μαζεύονται με το χέρι την κατάλληλη στιγμή. Έπειτα το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και ζουμερό και είναι απολαυστικό τώρα αλλά έχει τα φόντα για μακρόχρονη παλαίωση!
To Ξινόμαυρο 6 11 3 του Απόστολου Κούρτη ζητάει αίμα και καλή παρέα!
Δοκιμή
Το Ξινόμαυρο 6 11 3 του Απόστολου Κούρτη έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα κερασιού, σμέουρου, δαμάσκηνου, βύσσινου, ροδιού, βανίλιας, τσαγιού, φύλλων ελιάς, αποξηραμένης τομάτας, μαντζουράνας και λεβάντας.
Στο στόμα έχει μέτριο (+) προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και υψηλές, στιβαρές αλλά ώριμες τανίνες. Μαρμελάδα σμέουρο, κεράσι, φράουλα, δαμάσκηνο, κράνο, βανίλια, πιπέρι, κανέλα, νωπό χώμα και αποξηραμένα βότανα συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.