ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο 2017 - Akrathos Newlands Winery
Akrathos Newlands Winery

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2017 - AKRATHOS NEWLANDS WINERY

  Ελλάδα / Χαλκιδική
€21,90
€18,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Πληθωρικό και μοντέρνο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ξινόμαυρο Akrathos Newlands Winery είναι μια ζουμερή και πληθωρική έκφραση του Ξινόμαυρου που φλερτάρει με τη μοντέρνα σχολή. Το κόκκινο φρούτο το κόβεις με το μαχαίρι ενώ η Ξινομαυρίσια φύση εκφράζεται κυρίως με έναν γήινο και βοτανικό χαρακτήρα.

Tο Κτήμα Άκραθος ξεκίνησε την πορεία του το 2008 όταν αγοράστηκαν τα πρώτα αμπέλια στο Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής. Η περιοχή που επιλέχθηκε προέκυψε μετά από πολλή έρευνα και μεγάλη μελέτη ώστε να ανακαλύψουν τα σημεία με το ιδανικό μικροκλίμα, για τη δημιουργία εκλεκτών, ποιοτικών κρασιών. Το 2009 άρχισαν να διαμορφώνονται οι αμπελώνες ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αποστράγγιση και να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Το αμπελοτόπι Αγριόπετρα, για το Ξινόμαυρο, βρίσκεται σε υψόμετρο 550 μέτρων και καλλιεργείται βιολογικά. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι εκφραστικό, με πυκνό κόκκινο φρούτο και διακριτικά ανθικά στοιχεία.

Αν δοκιμάσεις το Ξινόμαυρο Akrathos Newlands Winery δε γίνεται να μην το αγαπήσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Ξινόμαυρο Akrathos Newlands Winery έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα φράουλας, βύσσινου, σμέουρου, κράνου, βανίλιας, κανέλας, πιπεριού, λεβάντας, τσαγιού και ευκαλύπτου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τονισμένη οξύτητα και μέτριες τανίνες. Μαρμελάδα σμέουρο, φράουλα, κεράσι, ρόδι, τσάι, μπαχάρι, βανίλια, τριαντάφυλλο και αποξηραμένα βότανα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χαλκιδική
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Φράουλα, βύσσινο, σμέουρο, κράνο, βανίλια, κανέλα, πιπέρι, λεβάντα, τσάι, ευκάλυπτο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2017 - AKRATHOS NEWLANDS WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με αρνάκι γιουβέτσι, κεμπάπ βουβαλίσια γιαουρτλού, ριζότο με φρέσκια τρούφα και brie, ή ένα Ossobuco.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}