ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ξινόμαυρο Nature 2019 - Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ NATURE 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
€16,10
13.80
€13,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Η πιο αγνή και τυπική έκφραση της αγαπημένης ποικιλίας του Απόστολου Θυμιόπουλου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Τι να σου πρωτοπούμε για το Ξινόμαυρο Nature Αμπελώνες Θυμιόπουλος! Όταν το Ξινόμαυρό σου είναι τόσο καλό, δε χρειάζεται τίποτα, ούτε θειώδη, ούτε φιλτραρίσματα, ούτε διορθώσεις. Και αν είσαι και ο Απόστολος Θυμιόπουλος, τότε είσαι βέβαιος πως το Ξινόμαυρό σου είναι τόσο καλό και τολμάς να κάνεις και την φυσική εκδοχή Ξινόμαυρο Nature!

Ο Απόστολος Θυμιόπουλος δεν χρειάζεται συστάσεις. Τα κρασιά του μιλούν γι’ αυτόν και μιλούν πολύ. Το Γη και Ουρανός είναι από τα πιο επιτυχημένα κρασιά στο εξωτερικό και αυτό που άλλαξε το στυλ του Ξινόμαυρου, κάνοντάς το πιο φρουτώδες και πιο προσιτό. Είναι ο maître της Νάουσας, έχοντας καταφέρει να κάνει πολλές και διαφορετικές εκδοχές.
Το πρώτο όνομα που του έδωσε ήταν Ξινόμαυρο sans SO2, αλλά το μετάνιωσε και το ονόμασε Ξινόμαυρο Nature. Και οι δύο τίτλοι γαλλικοί, καθώς το σύνολο της ελάχιστης παραγωγής του προοριζόταν για τη Γαλλία και τον Καναδά (ευτυχώς όχι πιά!). Το παιδάκι με τον χαρταετό όμως παρέμεινε για να χαρακτηρίσει την ουσία του πράγματος: ένα κρασί, αθώο και παιχνιδιάρικο σαν παιδί και ανάλαφρο σαν χαρταετός! Τα σταφύλια προέρχονται από έναν αμπελώνα 50 ετών ανάμεσα στη Φυτιά και το Τρίλοφο. Η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες (μιας και μιλάμε για κρασί ήπιας φυσικής οινοποίησης) και στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 6 μήνες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Το Ξινόμαυρο Nature των Αμπελώνων Θυμιόπουλου είναι η πιο αγνή και παράλληλα τυπική έκφραση της αγαπημένης ερυθρής ποικιλίας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει απαλό ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειές. Έντονα αρώματα βανίλιας, ξύλου, ώριμων κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, κεράσι και κράνο, τομάτας, δέρματος και λεβάντας πλημμυρίζουν το ποτήρι. Η γεύση του πολύπλοκη, πρωτόγνωρη και μεστή. Έντονες τανίνες, χωρίς όμως να είναι επιθετικές, που δένουν αρμονικά με την οξύτητα και το μέτριο σώμα. Κόκκινο φρούτο, τομάτα, βότανα και τσάι πρωταγωνιστούν στο στόμα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Βανίλια, ξύλο, φράουλα, κεράσι, κράνο, τομάτα, δέρμα, λεβάντα, φύλλα τσαγιού.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ NATURE 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}