ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο 2020 - Oenops
Oenops

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2020 - OENOPS

  Ελλάδα / Δράμα
€17,90
€15,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια από τις ωραιότερες και πιο ιδιαίτερες εκφράσεις της ποικιλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Xinomavro Oenops Wines είναι μια από τις ωραιότερες και πιο ιδιαίτερες εκφράσεις της ποικιλίας, που κατάφερε να ξεχωρίσει στο διαγωνισμό 50 Great Greek Wines και να κατακτήσει της 11 θέση!

Ο Νίκος Καρατζάς οργώνει την Ελλάδα και βρίσκει τα καλύτερα αμπελοτόπια, στα καλύτερα σημεία. Το Xinomavro Oenops Wines προέρχεται από αμπέλια τόσο της Νάουσας όσο και του Αμυνταίου. Παρακολουθώντας όλη την διαδικασία στενά, ο Νίκος επιλέγει την κατάλληλη στιγμή για τον χειρωνακτικό τρύγο. Μετά από αυστηρή διαλογή, προχωράει σε αλκοολική ζύμωση, με γηγενείς ζύμες, σε μεγάλα ανοιχτά βαρέλια (20%) και τσιμεντένιες δεξαμενές (80%). Έπειτα το κρασί ωριμάζει σε τσιμεντένιες δεξαμενές, με τις φίνες οινολάσπες του, για 10 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και με μηδαμινές παρεμβάσεις, ώστε να διατηρήσει αναλλοίωτο τον ζουμερό και εκφραστικό χαρακτήρα του.

Κάνε μια φιάλη Xinomavro Oenops Wines δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Xinomavro Oenops Wines έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα μαρμελάδας σμέουρου, κερασιού, φράουλας, βιολέτας, λεβάντας, πράσινου πιπεριού και δεντρολίβανου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ώριμα κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες αποξηραμένων βοτάνων, τσαγιού, μωβ λουλουδιών και φύλλων ελιάς.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Μαρμελάδα σμέουρο, κεράσι, φράουλα, βιολέτα, λεβάντα, πράσινο πιπέρι, δεντρολίβανο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2020 - OENOPS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pasta alla Norma, κριθαρώτο με κοτόπουλο, τοματίνια, ελιές και φέτα, κεμπάπ

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}