ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο Παλαιά Κλήματα 2018 - Κτήμα Καρανίκα
Κτήμα Καρανίκα

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΑΛΑΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

  Αμύνταιο
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Σίγουρα το πιο Δυσεύρετο Ξινόμαυρο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ναι, ξέρουμε ότι το ψάχνεις, το θέλεις πολύ και ναι, το Ξινόμαυρο Παλαιά Κλήματα 2018 από το Κτήμα Καρανίκα είναι εδώ. Έχουμε στα χέρια μας πολύ λίγες από τις ελάχιστες φιάλες του κορυφαίου Ξινόμαυρου από το Αμύνταιο και αν βιαστείς μπορεί να προλάβεις κι εσύ μερικές. Εμείς πάντως κρατήσαμε τις δικές μας... 

Ο ιπτάμενος Ολλανδός, Laurens (Λαυρέντης) Hartman, επιστρέφει με ένα διαμάντι από τον παλιότερο αμπελώνα του κτήματος, φυτεμένο με προφυλλοξηρικά κλήματα Ξινόμαυρου ηλικίας 60-100 ετών. Η ένταση της ποικιλίας, το ψυχρό κλίμα του Αμύνταιου, η εκπληκτική συμπύκνωση του καρπού, η επιμονή του Laurens στη βιοδυναμική καλλιέργεια και η οινοποίηση χωρίς απολύτως καμιά παρέμβαση (ακόμα και οι πιέσεις γίνονται μόνο με τη βαρύτητα), κάνουν τα Παλαιά Κλήματα 2018 του Κτήματος Καρανίκα ένα από τα κόκκινα κρασιά που δεν πρέπει να σου ξεφύγουν!

Ο πολύτιμος χυμός ζυμώνει και ωριμάζει σε δρύινα 4τονα foudres για 12 μήνες και για 6 μήνες σε παλιά γαλλικά βαρέλια, αποκτώντας βελούδινο χαρακτήρα. Στη συνέχεια εμφιαλώνεται αφιλτράριστο σε ελάχιστες φιάλες που συνήθως εξαντλούνται στο κτήμα ή ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Μη χάσεις τη μοναδική ευκαιρία να γευτείς μια από τις κορυφαίες εκφράσεις του Ξινόμαυρου!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα.

Πραγματικά εντυπωσιακό μπουκέτο αρωμάτων με δαμάσκηνο, βατόμουρο, βύσσινο και κεράσι να συνοδεύονται από βανίλια, κανέλα, μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο, μαρμελάδα ντομάτας, βρεγμένα φύλλα και δέρμα.

Πλούσιο αλλά παράλληλα κομψό, με μέτριες, ζουμερές τανίνες και τονισμένη οξύτητα που χαρίζει ένταση και νεύρο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Δαμάσκηνο, βατόμουρο, βύσσινο, κεράσι, βανίλια, κανέλα, μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο, μαρμελάδα ντομάτας, βρεγμένα φύλλα, δέρμα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΑΛΑΙΑ ΚΛΗΜΑΤΑ 2018 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο, μοσχαράκι κοκκινιστό ή bbq.

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}