ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ξινόμαυρο 2021 - Αμπελώνας Καμκούτη
Αμπελώνας Καμκούτη

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2021 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

  Κοζάνη
€19,40
€16,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αυθεντικό Ξινόμαυρο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ξινόμαυρο 2021 από τους Αμπελώνες Καμκούτη κατάφερε να γοητεύσει κριτικούς, Masters of Wine, sommeliers,  Master Sommeliers από όλο τον κόσμο μιας και ανακηρύχθηκε καλύτερο Ξινόμαυρο στο φετινό Thessaloniki Wine & Spirits Trophy. H εκφραστικότητα του Ξινόμαυρο, η γοητευτική μύτη και το φίνο στόμα του χάρισαν 95 ολόκληρους βαθμούς και το χρυσό μετάλλιο.

Οι Αμπελώνες Καμκούτη, βρίσκονται στο Βελβεντό της Κοζάνης. Στα ιδιόκτητα 80 στρέμματα καλλιεργούν με μεράκι και αφοσίωση κυρίως τοπικές ποικιλίες όπως το Ξινόμαυρο, η Μαλαγουζιά και ο Τσαπουρνάκος. Η οικογένεια Καμκούτη, με πάνω από 100 χρόνια παράδοσης στην αμπελοκαλλιέργεια, συνεχίζει να μεταδίδει την αγάπη για το ποιοτικό κρασί, προσφέροντας προϊόντα που αντικατοπτρίζουν την πλούσια κληρονομιά και την ποιότητα της ελληνικής γης.

Το Ξινόμαυρο 2021 αποκτά εντυπωσιακό χαρακτήρα και μαλακές τανίνες μετά την ωρίμανση, για έως και 12 μήνες, σε δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 300 έως 600 λίτρων. Το βαρέλι, τόσο όσο, χαρίζει πολυπλοκότητα υπογραμμίζοντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας.  Στη συνέχεια, η παραμονή του στη φιάλη για επιπλέον 12 μήνες πριν διατεθεί στην αγορά, ενισχύουν την γοητευτική και ώριμη πλευρά του, σε ένα άκρως απολαυστικό κρασί που αξίζει παραπάνω από μια θέσεις στο συντηρητή σου.

Το Ξινόμαυρο 2021 από τους Αμπελώνες Καμκούτη έχει ήδη αναγνωριστεί για την ποιότητά του, το μόνο που μένει είναι να το διαπιστώσεις μόνος σου με μια ή και περισσότερες δοκιμές.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα. Μαρμελάδα φράουλα, αποξηραμένο κράνο, βύσσινο και κόκκινο κεράσι συνδυάζονται με νότες φύλλων ντομάτας, μαύρης ελιάς, μαντζουράνας, θυμαριού, τσαγιού και μπαχαρικών, δημιουργώντας ένα πλούσιο αρωματικό προφίλ.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα με ευγενικές τανίνες και ζωηρή οξύτητα που δίνουν φρεσκάδα στο κρασί. Γεύσεις ώριμης φράουλας και κερασιού, συνοδεύονται από  νότες κανέλας, μοσχοκάρυδου, τομάτας και αποξηραμένων βοτάνων, προσθέτοντας βάθος και πολυπλοκότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βελβεντός, Κοζάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα φράουλα, φραγκοστάφυλο, βύσσινο, κόκκινο κεράσι, ντομάτας, λιαστής ντομάτας, ελιά, μπαχαρικά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ 2021 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με καπνιστά αλλαντικά, ψητά κρέατα, κυνήγι και χωριάτικα λουκάνικα

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}