ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ypsilon Αγιωργίτικο 2020 - Οινοποιείο Παπαγιαννακόπουλος
Οινοποιείο Παπαγιαννακόπουλος

YPSILON ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Σαγηνευτικό από την πρώτη γουλιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Αγιωργίτικο Ypsilon του Οινοποιείου Παπαγιαννακόπουλος είναι μια πολύ απολαυστική εκδοχή της Νεμέας, χωρίς ίχνος βαρελιού, όπου πρωταγωνιστεί το φρούτο και τα ανθικά αρώματα της ποικιλίας. Σαγηνευτικό από την πρώτη γουλιά, με μεταξένιες τανίνες και συγκλονιστική τιμή. Όλα δείχνουν πως ήρθε για να μείνει.

Ο Πάνος Παπαγιαννακόπουλος είναι ένας νέος αλλά πολλά υποσχόμενος οινοποιός. Αφού συνεργάστηκε για χρόνια με μεγάλα οινοποιεία (από μικρός στα βάσανα) αποφάσισε πως έφτασε η στιγμή να κάνει κάτι δικό του και να φτιάξει επιτέλους τα δικά του κρασιά. Έτσι λοιπόν εγκαταστάθηκε στη Νεμέα και σιγά σιγά το εγχείρημά του άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Ο Πάνος ήθελε να κάνει κρασιά που να απολαμβάνει ο ίδιος να πίνει και να μην τα βαριέται. Το Αγιωργίτικο Ypsilon είναι ακριβώς αυτό. Ένα Αγιωργίτικο που εστιάζει στο φρούτο και μπορεί να συνοδεύσει πολλά και διαφορετικά πιάτα ή να σερβιριστεί σε ετερόκλιτες παρέες και να αρέσει σε όλους. Εμάς σίγουρα μας ενθουσίασε.

Απόλαυσε το Αγιωργίτικο Ypsilon του Οινοποιείου Παπαγιαννακόπουλος με ελαφριά πιάτα κρεατικών, ελαφρώς δροσερό.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Αγιωργίτικο Ypsilon του Οινοποιείου Παπαγιαννακόπουλος έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες και μεθυστικά αρώματα βύσσινου, φράουλας, μαύρου κερασιού, δαμάσκηνου, κανέλας, σοκολάτας και βιολέτας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ώριμα φρούτα του δάσους, τραγανά βύσσινα και φράουλες μπλέκονται με νότες κανέλας, βουτύρου και κακάο σε ένα κομψό μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βύσσινο, φράουλα, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, κανέλα, σοκολάτα, βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

YPSILON ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μακαρόνια με κιμά, amatriciana, κεφτεδάκια

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}