ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Zinfandel 2016 - Edmeades Winery
Edmeades Winery

ZINFANDEL 2016 - EDMEADES WINERY

  Αμερική / California
€28,60
€24,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Όλα στο κόκκινο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Zinfandel 2016 Edmeades είναι ένα πλούσιο, ώριμο και έντονο κόκκινο κρασί που τα έχει όλα, σε υπερθετικό βαθμό. Πολύ φρούτο, πολύ συμπύκνωση, πολύ βαρέλι, πολύ αλκοόλ αλλά σε απόλυτη ισορροπία!

Το οινοποιείο Edmeades ξεκίνησε σαν ιδέα, το 1963 από τον καρδιολόγο Donald Edmeades. O Donald αποφάσισε να φυτέψει 24 εκτάρια με αμπέλια στην περιοχή Anderson Valley, στο Mendocino. To 1972 ο γιος του, Deron, ίδρυσε το οινοποιείο Edmeades και η λαμπρή του πορεία, με διακρίσεις ανά τον κόσμο, οδήγησε το 1988, στην εισαγωγή του στο πορτφόλιο του θρυλικού Jackson Familly. Αυτή η συνεργασία έφερε στο οινοποιείο τον κορυφαίο οινολόγο από το La Crema, Ben Salazar που εκτόξευσε το οινοποιείο κατευθείαν στην κορυφή!
 
Το Zinfandel είναι ίσως το πιο δυνατό τους χαρτί. Τα παλιά κλήματα, σε συνδυασμό με το ευνοϊκό, ζεστό κλίμα συντελούν στην δημιουργία ώριμων και συμπυκνωμένων καρπών. Η φιλοσοφία στην οινοποίηση είναι αφαιρετική, δηλαδή γηγενείς ζύμες, ελάχιστες παρεμβάσεις, όχι φιλτράρισμα και κολλάρισμα. Έτσι, το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Έπειτα, ωριμάζει για 20 μήνες σε 59% αμερικάνικα βαρέλια και 41% σε γαλλικά, 20% των οποίων είναι καινούργια. Στο τελικό χαρμάνι προστίθεται 13% Petit Syrah και 8% Syrah για να ενισχυθεί η στιβαρή δομή και ο πικάντικος χαρακτήρας του κρασιού.

To Zinfandel 2016 Edmeades είναι ένα ζουμερό, κόκκινο κρασί για medium rare μπριζόλες και κρύα χειμωνιάτικα βράδια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
To Zinfandel 2016 Edmeades έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μεθυστική μύτη με έντονα αρώματα δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, μύρτιλου, βατόμουρου και βύσσινου, πλαισιωμένα από νότες καπνού, βανίλιας, πιπεριού, κανέλας, καφέ, σοκολάτας και δέρματος.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και πλούσιες αλλά βελούδινες τανίνες. Έχει ώριμο μαύρο φρούτο, κυρίως μύρτιλο, βουτηγμένο σε πικρή σοκολάτα, βανίλια, γλυκό καπνό, πιπέρι και καρύδα. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 15,7%
Προέλευση California, Αμερική
Ποικιλία Zinfandel
Αρώματα Δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, μύρτιλο, βατόμουρο, βύσσινο, καπνός, βανίλια, πιπέρι, κανέλα, καφές, σοκολάτα, δέρμα, καρύδα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ZINFANDEL 2016 - EDMEADES WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινά παϊδάκια με jicama bbq sauce, πάπια πεκίνου με hoisin sauce, burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και blue cheese ή μια porterhouse.

Χοιρινό με κυδώνια και χαρουπόμελο

  • 1 Kg χοιρινό μπούτι ή σπάλα
  • 4 κυδώνια
  • 50 gr βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml χαρουπόμελο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο(ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους κόλιανδρο σπασμένους
  • 150 gr αλεύρι
  • 20 gr πελτέ ντομάτας
  • 50 gr ζάχαρη καστανή
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε κομμάτι στα 3. Τα βάζουμε σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε τα κυδώνια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη στη φωτιά να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το χοιρινό.

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, τον αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε το κρέας για να αφήσει το περιττό αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κόλιανδρο, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1½ ώρα. Αν ενδιάμεσα έχουν σωθεί τα υγρά και το κρέας δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από το κρέας τα κυδώνια με το ζουμί τους και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς όμως να ανακατέψουμε το φαγητό, γιατί θα λιώσουν τα κυδώνια. Προσθέτουμε το χαρουπόμελο στα τελευταία 5 λεπτά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να «ηρεμήσει» και σερβίρουμε.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}