Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Don Giovanni 2017 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

DON GIOVANNI 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Κορινθία
€19,80
16.90
€16,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το μεγαλύτερο στοίχημα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι από τους παραγωγούς που ξέρουν να δέχονται τις προκλήσεις. Και το Nebbiolo είναι μια τεράστια πρόκληση για τους παραγωγούς σε όλο τον κόσμο.

Με καταγωγή από το ομιχλώδες Piemonte, είναι μια από τις πιο δύσκολες στην καλλιέργεια ποικιλίες παγκοσμίως. Απίστευτα επιλεκτικό στα μέρη που θα ευδοκιμήσει, δυσκολεύει τους παραγωγούς που έχοντας όμως δει τι κρασιά μπορεί να δώσει, δεν μπορούν παρά να προσπαθήσουν. Ο Γιάννης Παπαργυρίου το προσπάθησε. Και το Don Giovanni 2017 του Κτήματος Παπαργυρίου είναι απίθανο και σίγουρα το καλύτερο Nebbiolο στην Ελλάδα.

Που είναι η δυσκολία; Η ποικιλία ανθίζει πολύ νωρίς ενώ αργεί περισσότερο από κάθε άλλη ποικιλία να ωριμάσει κάνοντάς τη εξαιρετικά ευάλωτη σε καταστροφικούς ανοιξιάτικους παγετούς.

Εντάξει, η ομίχλη στον αμπελώνα του Κτήματος Παπαργυρίου μπορεί να μην είναι τόσο συχνή, αλλά λίγο το μαγικό άγγιγμα του Γιάννη, λίγο το έδαφος που είναι πλούσιο σε ασβεστόλιθο που δείχνει να του αρέσει, το Don Giovanni του Κτήματος Παπαργυρίου είναι η καλύτερη εκδοχή του Nebbiolo στην Ελλάδα. Εντάξει, και οι 26 μήνες σε μεγάλα βαρέλια 1300lt έκαναν τη δουλειά τους.

Πολύ μικρής παραγωγής, ψάχνει τα ποτήρια που θα το λατρέψουν τώρα ή τα κελάρια που θα το φιλοξενήσουν για 6-7 χρόνια ακόμα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσια μύτη, γεμάτη μπαχάρια, αποξηραμένα φρούτα και βότανα. Μαύρο πιπέρι, κανέλα, γλυκάνισος και τζίντερ συνδυάζονται με αποξηραμένο δαμάσκηνο και βύσσινο σε ένα μπουκέτο γεμάτο ένταση και διάρκεια. Λεβάντα και ευκάλυπτος, καπνός και δέρμα παίρνουν τη σκυτάλη ενώ αποξηραμένη βιολέτα αφήνει γλυκιά αίσθηση που ξαφνιάζει ευχάριστα.

Μέτριου (+) όγκου στόμα με ισορροπημένες και όμορφα ενταγμένες τανίνες και ζωηρή, γεμάτη νεύρο οξύτητα. Εκεί αρχίζει το καλό. Κεράσι, βύσσινο, καπνός και σοκολάτα κάνουν την αρχή. Ψάξε για μαύρο τσάι, λεβάντα και νωπά φύλλα. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει αίσθηση κανέλας και gingerστο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Nebbiolo
Αρώματα μαύρο πιπέρι, κανέλα, γλυκάνισος, τζίντζερ, αποξηραμένο δαμάσκηνο, βύσσινο, λεβάντα, ευκάλυπτος, καπνός, δέρμα, αποξηραμένη βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 26 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

DON GIOVANNI 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με κοκκινιστά μαγειρευτά κρέατα, λουκάνικα στα κάρβουνα, κίτρινα τυριά και αλλαντικά

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ