ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κορυφή Αγγέλων 2011 Ερυθρό - Κτήμα Τάτση
Κτήμα Τάτση

ΚΟΡΥΦΗ ΑΓΓΕΛΩΝ 2011 ΕΡΥΘΡΟ - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

  Γουμένισσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Και όμως το έχουμε στα χέρια μας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι οι μετρ της βιοδυναμικής καλλιέργειας και της απόλυτης έκφρασης του terroir τους. Ναι, για τους αδερφούς Τάτση μιλάμε, φυσικά. Ο Περικλής και ο Στέργιος Τάτσης είναι η τρίτη γενιά της οικογένειας, και συνεχίζουν να τηρούν την παράδοση του τόπου καταγωγής των παππούδων τους, της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Η ερυθρή Κορυφή Αγγέλων 2011 του Κτήματος Τάτση είναι ένα blenαπό Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα, Cabernet Sauvignon και Merlot τα οποία καλλιεργούνται στον λόφο Λιμπάσκεριτ, που θα πει «ο λόφος που μένουν οι άγγελοι», λίγο έξω από τη Γουμένισσα. Βιοδυναμική καλλιέργεια, χαμηλή στρεμματική απόδοση και ελάχιστη παρέμβαση θέτουν τις βάσεις. Το χαρμάνι παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και παραμένει στη φιάλη άλλους 12 μήνες για να δέσουν όσο καλύτερα γίνεται τα αρώματα και οι ποικιλίες.

Οι περιορισμένες ποσότητες κάνουν την Κορυφή Αγγέλων 2011 του Κτήματος Τάτση ένα από τα δυσεύρετα κρασιά που πρέπει να έχεις στην κάβα σου. Και μην πιεστείς να το ανοίξεις. Μπορεί να περιμένει τουλάχιστον μια 8ετία.

Εσύ μπορείς;

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί.

Στη μύτη συνυπάρχουν ο φυτικός χαρακτήρας (λιαστή ντομάτα, πράσινη πιπεριά, ευκάλυπτος) με τα ώριμα φρούτα όπως δαμάσκηνο, κεράσι και κράνο. Πικάντικες νύξεις πιπεριού και κανέλας συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και καλοδουλεμένες τανίνες. Κόκκινα και μαύρα φρούτα, ντομάτα, γλυκά μπαχάρια, τσάι, κέδρος και καπνός εντυπωσιάζουν σε κάθε γουλιά. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα, Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα λιαστή ντομάτα, πράσινη πιπεριά, ευκάλυπτος, δαμάσκηνο, κεράσι, κράνο, πιπέρι, κανέλα, τσάι, κέδρος, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 - 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΚΟΡΥΦΗ ΑΓΓΕΛΩΝ 2011 ΕΡΥΘΡΟ - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι bourguignon, λουκάνικα στη σχάρα ή ένα Osso Buco.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}