ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κούτελα 2019 - Μικροοινοποιείο Ξυδάκη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ήπιες παρεμβάσεις, γηγενείς ζύμες και ελάχιστες φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Κουτέλα 2019 της Μικροοινοποιίας Ξυδάκη είναι το κόκκινο κρασί που μας ζήταγες κάθε χρόνο από όταν μπήκε στη ζωή μας ο Γιώργος Ξυδάκης με τα κρασιά του. Φέτος λοιπόν καταφέραμε και εξασφαλίσαμε κάποιες από τις ελάχιστες φιάλες της Κουτέλας.

Το Μικροοινοποιείο Ξυδάκη ιδρύθηκε το 2001 και περιλάμβανε ένα παλιό αμπέλι με κυκλαδίτικες ποικιλίες, με τις οποίες ξεκίνησε ο Γιώργος Ξυδάκης να ασχολείται ερασιτεχνικά, εμφιαλώνοντας κάποια κρασιά για φίλους και ρέκτες του κρασιού. Η φιλοσοφία του περιλαμβάνει κρασιά από παλιά αμπέλια, κυρίως από τη Μύκονο αλλά και από τα γύρω νησιά, με ελάχιστες παρεμβάσεις και γηγενείς ζύμες.

Η Κουτέλα 2019 της Μικροοινοποιίας Ξυδάκη δεν αποτελεί εξαίρεση. Πρόκειται μάλιστα για ένα από τα πιο ιδιαίτερα κρασιά του όπου συνδυάζει τόσο τοπικές όσο και διεθνείς ποικιλίες (από το ομώνυμο αμπελοτόπι Κουτέλα). Το χαρμάνι αποτελείται από 44% Μαυροτράγανο, 16% Κουντούρα (Μανδηλαριά), 16% Μαύρο Ποταμίσι, 10% Μαύρη Ασκαθαριά, 5% Μαύρη Ξερομαχαιρού, 3% Αγιαννιώτικο, 3% Syrah, 3% Sangiovese. Το κρασί ωριμάζει για 12 μήνες, σε δρύινα βαρέλια και έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο εγκλωβίζοντας μέσα του πληθωρικά αρώματα και πικάντικες γεύσεις.

Φυσικά μιλάμε για ελάχιστες φιάλες οι οποίες συνήθως κατοχυρώνονται από εστιάτορες και συλλέκτες εν ριπή οφθαλμού.
Πρόλαβε τη δική σου φιάλη τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η Κουτέλα 2019 της Μικροοινοποιίας Ξυδάκη έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκη μύτη, με αρώματα αποξηραμένου κράνου, μαρμελάδας κερασιού, δαμάσκηνου, λικέρ βύσσινου, δέρματος, κανέλας, πιπεριού, γλυκάνισου, τσαγιού και γλυκόριζας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες (+) τανίνες. Γλυκά μπαχάρια, αποξηραμένα βότανα, κακάο και ώριμα κόκκινα φρούτα συνθέτουν ένα αρωματικό μπουκέτο. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Μύκονος
Ποικιλία Μαυροτράγανο, Κουντούρα (Μανδηλαριά), Μαύρο Ποταμίσι, Μαύρη Ασκαθαριά, Μαύρη Ξερομαχαιρού, Αγιαννιώτικο, Syrah, Sangiovese
Αρώματα αποξηραμένο κράνο, μαρμελάδα κεράσι, δαμάσκηνο, λικέρ βύσσινο, δέρμα, κανέλα, πιπέρι, γλυκάνισος, γλυκόριζα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΥΤΕΛΑ 2019 - ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΞΥΔΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με αγριογούρουνο cacciatore, καρέ χοιρινό με κρούστα βοτάνων και πουρέ γλυκοπατάτας, κόκορας παστιτσάδα

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}