Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Le Roi des Montagnes Syrah 2017 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

LE ROI DES MONTAGNES SYRAH 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Κορινθία
€27,20
23.20
€23,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο Βασιλιάς Επέστρεψε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέρεις τι θα κάνεις το 2027; Το πιθανότερο είναι πως όχι. Εμείς ξέρουμε ένα πράγμα στα σίγουρα. Ότι σε 10 χρόνια θα κρατάμε στο ένα χέρι ένα από τα Le Roi des Montagnes Syrah 2017 του Κτήματος Παπαργυρίου που φυλάγαμε τόσα χρόνια και στο άλλο ένα ανοιχτήρι!

Για μια ακόμη φορά είναι από αυτά που περίμενες. Το ξέρουμε γιατί δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που μας ρώτησαν πότε θα έρθει. Και ήρθε. Και όπως κάθε χρονιά, θα εξαντληθεί εν ριπή οφθαλμού. Ο Βασιλιάς των Βουνών είναι εδώ και δικαιολογεί το στέμμα του.

Ο Γιάννης Παπαργυρίου έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ξέρει να δουλεύει το Syrah και να το φτάνει στα άκρα. Υπερώριμος τρύγος, αλκοόλ σε οριακά επίπεδα και μοναδικός χαρακτήρας.

Η γαλλική ποικιλία καλλιεργήθηκε σε υψόμετρο 850μ στα Σοφιανών Κορινθίας. Καθυστερώντας τον τρύγο με μεγάλο ρίσκο, τα σταφύλια συλλέχθηκαν υπερώριμα με αποτέλεσμα τη συγκλονιστική συμπύκνωση του σχεδόν σταφιδιασμένου καρπού αλλά και τον ιδιαίτερα υψηλό αλκοολικό βαθμό που εντυπωσιάζει με την αναπάντεχα ισορροπημένη ένταξη στο σύνολο. Παρέμεινε για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και λίγους ακόμη στη φιάλη.

Εμείς κρατήσαμε αρκετές φιάλες του Le Roi des Montagnes Syrah του Κτήματος Παπαργυρίου για να καταφέρει καμιά να φτάσει τη δεκαετία. Είναι σχεδόν αδύνατο να τα καταφέρουμε.

Εσύ;

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα στο ποτήρι.

Προκλητική μύτη, με ώριμα φρουτένια αρώματα βύσσινου, φραγκοστάφυλου, κερασιού και μύρτιλου, πλαισιωμένα από βιολέτα, σοκολάτα γάλακτος και ευκάλυπτο. Βανίλια, πράσινο πιπέρι και κάρδαμο συνθέτουν τον μπαχαρένιο χαρακτήρα του ενώ καραμέλα γάλακτος, νότες νωπού χώματος, καπνού και δέρματος, εμφανίζονται σταδιακά προσδίδοντας μοναδικά πολύπλοκο χαρακτήρα.

Με σώμα που σχεδόν μπορείς να μασήσεις, πικάντικο περιτύλιγμα, ισορροπημένη οξύτητα και βελούδινες τανίνες, δύσκολα δεν θα εντυπωσιαστείς. Η σταθερά υψηλή αλκοόλη (16 %) εντάσσεται περίτεχνα χωρίς να προεξέχει, πέρα από την αρχική γλυκύτητα που δίνει μαρμελαδένια έκφραση στο φρούτο. Το μύρτιλο, το κεράσι και το κασίς ξεχωρίζουν και συνδυάζονται με κάρδαμο και πράσινο πιπέρι. Στο τελείωμα, η πλούσια σοκολατένια αίσθηση παραμένει στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βύσσινο, φραγκοστάφυλο, κεράσι, μύρτιλο, βιολέτα, σοκολάτα γάλακτος, ευκάλυπτος, βανίλια, πράσινο πιπέρι, κάρδαμο, καραμέλα γάλακτος, νωπό χώμα, καπνός, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE ROI DES MONTAGNES SYRAH 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πλούσια κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, πιάτα με τρούφα και μανιτάρια ή κίτρινα παλαιωμένα τυριά

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}