Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Le Roi des Montagnes Syrah 2016 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

LE ROI DES MONTAGNES SYRAH 2016 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Κορινθία
€26,20
23.20
€23,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο Βασιλιάς των Βουνών είναι πάλι εδώ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέρεις τι θα κάνεις το 2027; Το πιθανότερο είναι πως όχι. Εμείς ξέρουμε ένα πράγμα στα σίγουρα. Ότι σε 10 χρόνια θα κρατάμε στο ένα χέρι ένα από τα Le Roi des Montagnes Syrah 2016 του Κτήματος Παπαργυρίου που φυλάγαμε τόσα χρόνια και στο άλλο ένα ανοιχτήρι!

Για μια ακόμη φορά είναι από αυτά που περίμενες. Το ξέρουμε γιατί δεν είναι καθόλου λίγοι εκείνοι που μας ρώτησαν πότε θα έρθει. Και ήρθε. Και όπως κάθε χρονιά, θα εξαντληθεί εν ριπή οφθαλμού. Ο Βασιλιάς των Βουνών είναι εδώ και δικαιολογεί το στέμμα του.

Ο Γιάννης Παπαργυρίου έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι ξέρει να δουλεύει το Syrah και να το φτάνει στα άκρα. Υπερώριμος τρύγος, αλκοόλ σε οριακά επίπεδα και μοναδικός χαρακτήρας.

Η γαλλική ποικιλία καλλιεργήθηκε σε υψόμετρο 850μ στα Σοφιανών Κορινθίας. Καθυστερώντας τον τρύγο με μεγάλο ρίσκο, τα σταφύλια συλλέχθηκαν υπερώριμα με αποτέλεσμα τη συγκλονιστική συμπύκνωση του σχεδόν σταφιδιασμένου καρπού αλλά και τον ιδιαίτερα υψηλό αλκοολικό βαθμό που εντυπωσιάζει με την αναπάντεχα ισορροπημένη ένταξη στο σύνολο. Παρέμεινε για 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και λίγους ακόμη στη φιάλη.

Εμείς κρατήσαμε αρκετές φιάλες του Le Roi des Montagnes Syrah του Κτήματος Παπαργυρίου για να καταφέρει καμιά να φτάσει τη δεκαετία. Είναι σχεδόν αδύνατο να τα καταφέρουμε.

Εσύ;

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό πορφυρό χρώμα στο ποτήρι.

Προκλητική μύτη, με ώριμα φρουτένια αρώματα βύσσινου, φραγκοστάφυλου, κερασιού και μύρτιλου, πλαισιωμένα από βιολέτα, σοκολάτα γάλακτος και ευκάλυπτο. Βανίλια, πράσινο πιπέρι και κάρδαμο συνθέτουν τον μπαχαρένιο χαρακτήρα του ενώ καραμέλα γάλακτος, νότες νωπού χώματος, καπνού και δέρματος, εμφανίζονται σταδιακά προσδίδοντας μοναδικά πολύπλοκο χαρακτήρα.

Με σώμα που σχεδόν μπορείς να μασήσεις, πικάντικο περιτύλιγμα, ισορροπημένη οξύτητα και βελούδινες τανίνες, δύσκολα δεν θα εντυπωσιαστείς. Η σταθερά υψηλή αλκοόλη (16 %) εντάσσεται περίτεχνα χωρίς να προεξέχει, πέρα από την αρχική γλυκύτητα που δίνει μαρμελαδένια έκφραση στο φρούτο. Το μύρτιλο, το κεράσι και το κασίς ξεχωρίζουν και συνδυάζονται με κάρδαμο και πράσινο πιπέρι. Στο τελείωμα, η πλούσια σοκολατένια αίσθηση παραμένει στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βύσσινο, φραγκοστάφυλο, κεράσι, μύρτιλο, βιολέτα, σοκολάτα γάλακτος, ευκάλυπτος, βανίλια, πράσινο πιπέρι, κάρδαμο, καραμέλα γάλακτος, νωπό χώμα, καπνός, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE ROI DES MONTAGNES SYRAH 2016 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πλούσια κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, πιάτα με τρούφα και μανιτάρια ή κίτρινα παλαιωμένα τυριά

Χοιρινό με κυδώνια και χαρουπόμελο

  • 1 Kg χοιρινό μπούτι ή σπάλα
  • 4 κυδώνια
  • 50 gr βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml χαρουπόμελο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο(ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους κόλιανδρο σπασμένους
  • 150 gr αλεύρι
  • 20 gr πελτέ ντομάτας
  • 50 gr ζάχαρη καστανή
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε κομμάτι στα 3. Τα βάζουμε σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε τα κυδώνια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη στη φωτιά να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το χοιρινό.

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, τον αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε το κρέας για να αφήσει το περιττό αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κόλιανδρο, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1½ ώρα. Αν ενδιάμεσα έχουν σωθεί τα υγρά και το κρέας δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από το κρέας τα κυδώνια με το ζουμί τους και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς όμως να ανακατέψουμε το φαγητό, γιατί θα λιώσουν τα κυδώνια. Προσθέτουμε το χαρουπόμελο στα τελευταία 5 λεπτά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να «ηρεμήσει» και σερβίρουμε.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}