ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λημνιώνα 2014 - Φίλια Γη
Φίλια Γη

ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2014 - ΦΙΛΙΑ ΓΗ

  Φίλια, Καρδίτσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η Στάρλετ του Ελληνικού κρασιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Δεν τη λες σταρ ακόμα. Τη λες όμως σίγουρα στάρλετ. Παιχνιδιάρα, ενδιαφέρουσα, θελκτική, η Λημνιώνα είναι μια από τις σχετικά άγνωστες Ελληνικές ποικιλίες που ήδη δείχνουν ότι σύντομα θα πρωταγωνιστήσουν σε κάποια από τα μεγάλα κόκκινα ελληνικά κρασιά.

Εξαιρετικά φινετσάτη, στα καλύτερα της θυμίζει έντονα Βουργουνδία. Ναι λοιπόν, καλά το κατάλαβες, η Λημνιώνα 2014 του οινοποιείου Φίλια Γη είναι μια Λημνιώνα στα καλύτερα της, με υποδειγματικά ενσωματωμένο βαρέλι που θα σου επιτρέψει να ξεχωρίσεις ένα - ένα τα υπέροχα φρουτώδη αρώματα της ποικιλίας.

Το οινοποιείο Φίλια Γη βρίσκεται στους πρόποδες των Αγράφων και συγκεκριμένα στο χωριό Φίλια της Καρδίτσας. Με την ευρύτερη περιοχή ονομάζεται Αμπέλια για προφανείς μάλλον λόγους, η καλλιέργεια και ανάδειξη της Λημνιώνας είναι το βασικό στοίχημα του πρότυπου, πανέμορφου και ενεργειακά αυτόνομου οινοποιείου.

Βέβαια με τόσα χαρίσματα και τόσο δελεαστική για την ποιότητά της τιμή, είναι πραγματικά αδύνατο να της αντισταθείς. Σε προκαλούμε να τη δοκιμάσεις. Είμαστε σίγουροι ότι θα σε ξαφνιάσει και θα τη λατρέψεις όπως εμείς. Μπορεί και περισσότερο...

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι ελκυστικό λαμπερό πορφυρό με βιολετί ανταύγειες.

Στη μύτη γοητεύει από την πρώτη στιγμή με έντονα αρώματα βιολέτας και γαρύφαλλου. Στη συνέχεια έρχεται η σειρά του κερασιού, του βύσσινου, του ώριμου κόκκινου βατόμουρου και του δαμάσκηνου. Το σύνολο ολοκληρώνεται μοναδικά από μπαχαρένιες νότες κανέλας και γαρύφαλλου.

Στο στόμα έχει φινετσάτο, μέτριου όγκου σώμα, διακριτική οξύτητα και μαλακές τανίνες. Εδώ τα φρούτα έχουν τον πρώτο ρόλο με πρωταγωνιστές το ώριμο κεράσι και την φράουλα. Στη δεύτερη γουλιά γεύεσαι το βαρέλι με τα αρώματα βανίλιας, ξύλου, κανέλας και μπαχαριού ενώ η  φυτική επίγευση μαύρου τσαγιού απογειώνει το σύνολο και παραμένει στην μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Φίλια, Καρδίτσα
Ποικιλία Λημνιώνα
Αρώματα βιολέτα, γαρύφαλλο, κεράσι, βύσσινο, ώριμο βατόμουρο, δαμάσκηνο, κανέλα, πρόκα γαρύφαλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2014 - ΦΙΛΙΑ ΓΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με spaghetti bolognesse, σουτζουκάκια σμυρνέικα, κρεατόπιτα ή κίτρινα τυριά μεσαίας παλαίωσης

Κρεατόπιτα με καταΐφι

  • 1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι

  • 2 αυγά

  • 250 ml φρέσκο γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 250 γρ. μοσχαρίσιου κιμά

  • 5 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα μπάρμπεκιου

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 2 καρότα

  • 2 κόκκινες πιπεριές

  • 2 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (ότι έχεις από βασιλικό, θυμάρι, θρούμπι)

  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

  • αλάτι

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

Ροδίζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε τα καρότα σε φέτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τις ντομάτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και την σάλτσα μπάρμπεκιου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 20 με 30 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε την γραβιέρα και τις πιπεριές.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί πυρέξ και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι και το απλώνουμε με τα δάχτυλα στο πυρέξ. Αδειάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το αφρατέψουμε με τα δάχτυλα. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Κόκκινο κρασί σίγουρα. Άντε κι ένα ζουμερό ροζέ. Μέτριες προς μαλακές τανίνες και μαρμελαδένια κυρίως φρούτα θα δουλέψουν καλύτερα στο κόκκινο.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}