ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαγικό Βουνό 2017 - Κτήμα Ν. Λαζαρίδη
Κτήμα Ν. Λαζαρίδη

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ Ν. ΛΑΖΑΡΙΔΗ

  Ελλάδα / Δράμα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το θρυλικό, εμβληματικό Μαγικό Βουνό του κτήματος Ν. Λαζαρίδη είναι εδώ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μαγικό Βουνό του Κτήματος Νίκος Λαζαρίδης είναι από τα κρασιά – ορόσημο της ελληνικής αγοράς. Είναι ένα από τα πρώτα premium ελληνικά κρασιά που έγιναν ποτέ και έχει το δικό του σταθερό φανατικό κοινό που περιμένει κάθε φορά με ανυπομονησία την επόμενη χρονιά.

Το οινοποιείο του Νίκου Λαζαρίδη, στην Αγορά της Δράμας έχει εδώ και 30 χρόνια καταξιωθεί στο μυαλό των καταναλωτών ως ένα από τα σπουδαιότερα οινοποιεία της Βορείου Ελλάδας. Πλέον το οινοποιείο έχει άρωμα γυναίκας μιας και στα ινία, σαν οινολόγος, βρίσκεται η Φεδερίκα Λαζαρίδη.

Το Μαγικό Βουνό αποτελεί το σύμβολο του οινοποιείου. Κάθε χρονιά, το εμβληματικό Μαγικό Βουνό έχει και διαφορετική ετικέτα φιλοτεχνημένη από κάποιον ζωγράφο (στη λογική του εμβληματικού Chateau Mouton Rothschild). Το χαρμάνι από Cabernet Sauvignon και Cabernet Franc παλαιώνει για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και άλλους 24 μήνες στη φιάλη. Δε χρειάζεται φυσικά να σου πούμε πως αυτό το κρασί είναι σχεδιασμένο για βαθιά παλαίωση.

Το Μαγικό Βουνό του Κτήματος Νίκος Λαζαρίδης είναι η απόδειξη πως τα κλασικά είναι κλασικά και αγαπημένα για κάποιο λόγο.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Μαγικό Βουνό του Κτήματος Νίκος Λαζαρίδης έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μεθυστική μύτη γεμάτη από βύσσινα, μύρτιλα, δαμάσκηνα και μαύρα μούρα που πλαισιώνονται από νότες βανίλιας, κανέλας, πιπεριού, κέδρου, καπνού και πούρου.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, μέτριες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Ώριμα φρούτα του δάσους, δαμάσκηνο, ευκάλυπτος, πάπρικα, βανίλια, κακάο, μαύρο τσάι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,6%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Αρώματα βύσσινο, μύρτιλο, δαμάσκηνο, μούρο, βανίλια, κανέλα, πιπέρι, κέδρος, καπνός, πούρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΓΙΚΟ ΒΟΥΝΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ Ν. ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξαιρετικά με μοσχαράκι κοκκινιστό με παπαρδέλες, κόκορας cacciatore,  porterhouse μπριζόλα medium rare

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}