Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Merlot 2017 - Οινοποιείο Αργυρίου
Οινοποιείο Αργυρίου

MERLOT 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Πολύδροσο, Παρνασσός
€13,70
11.70
€11,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα υποδειγματικό Merlot!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Merlot Αργυρίου 2017 είναι ένα φανταστικό Merlot που ενώ έχει πλούσιο, ζουμερό φρούτο ταυτόχρονα συνοδεύεται από τραγανή οξύτητα και απόλυτα ισορροπημένο βαρέλι. Δε γίνεται να μην το αγαπήσεις με την πρώτη γουλιά.

Στον Παρνασσό, σε υψόμετρο 450μ, στους ιδιόκτητους αμπελώνες της οικογένειας Αργυρίου, η γαλλική ποικιλία Merlot βρήκε τις ιδανικές συνθήκες για να ξεδιπλώσει τον πληθωρικό χαρακτήρα της. Το ιδανικό κλίμα και υψόμετρο βοηθούν στη σωστή ωρίμαση αλλά παράλληλα και στη διατήρηση της ζωηρής οξύτητας που χαρίζει ισορροπία στο σύνολο. H παλαίωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων χαρίζει έξτρα πόντους πολυπλοκότητας. Αν στα παραπάνω προσθέσεις και την εμπειρία του οινοποιού, Νίκου Αργυρίου τότε καταλαβαίνεις πως μιλάμε για ένα υποδειγματικό κόκκινο κρασί.

Είναι απολαυστικότατο τώρα αλλά μπορείτε να το παλαιώσετε άφοβα για 6-8 χρόνια. 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες, στο ποτήρι.

Σύνθετα αρώματα ώριμων μικρών κόκκινων φρούτων κυριαρχούν στη μύτη με το κεράσι και τη φράουλα σε μορφή μαρμελάδας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Γλυκά μπαχάρια, πάπρικα, κανέλα, νωπό χώμα, νότες βανίλιας, καραμέλας γάλακτος και καπνού συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα, πλούσιο, με βελούδινη υφή και μέτριας έντασης στρογγυλεμένες τανίνες που ισορροπούν με την καλοβαλμένη οξύτητά του. Τα αρώματα στόματος είναι έντονα και περισσότερο πικάντικα, με τη μαρμελάδα φράουλας να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή, ενώ η μεγάλης διάρκειας επίγευση αφήνει το στόμα με αίσθηση γλυκού μπαχαριού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Πολύδροσο, Παρνασσός
Ποικιλία Merlot
Αρώματα ώριμα κόκκινα φρούτα, βανίλια, γλυκά μπαχάρια, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MERLOT 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με ένα κοκκινιστό χοιρινό με δαμάσκηνο, μακαρόνια με κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα ή με ένα παστίτσιο.

Πίτα του Βοσκού

Για τον Κιμά
500 gr. κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο με μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια καρότα
2 κλωναράκια σέλινο
1 μέτριο πράσο
3-4 κουταλιές της σούπας αρακά
3-4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
200 ml. καλαμπόκι
300 ml. ζωμό βοδινού
1 κουταλιά της σούπας πάστα τομάτας
2 κουταλιές της σούπας Worcestershire sauce
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ
1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο ή ξερό
1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή ξερό
1 φύλλο δάφνης
μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για τον Πουρέ
1 kg. πατάτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
150 ml. γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire sauce
Αλάτι
5-6 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το σέλινο.
Κόβουμε τα καρότα σε κύβους και το πράσο σε λεπτές ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο.
Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα και βάζουμε την δάφνη και το πιπέρι.

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύοντας για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ζωμό, την ζάχαρη, την πάστα τομάτας, την Worcestershire sauce, το σέλινο, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το πράσο, τον αρακά, το θυμάρι και το δενδρολίβανο. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Σ' αυτό το σημείο βράζουμε τις πατάτες να για να ετοιμάσουμε τον πουρέ.
Μόλις ο κιμάς πιει τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το καλαμπόκι και το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση για να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C Κελσίου.
Λιώνουμε τις πατάτες καυτές και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο και την Worcestershire sauce.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τον κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα. Καλύπτουμε με τον πουρέ όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά στους 180°C Κελσίου.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}