ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νάουσα Grande Reserve 2001 - Μπουτάρης Οινοποιητική
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΝΑΟΥΣΑ GRANDE RESERVE 2001 - ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ελάχιστες, συλλεκτικές φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ένα κρασί συνώνυμο με τη Νάουσα, η Νάουσα Grande Reserve Μπουτάρη, δε θα πρέπει να λείπει από τη συλλογή κανενός οινόφιλου που σέβεται τον εαυτό του. Το ιστορικό κρασί του οινοποιείου Μπουτάρη στη Νάουσα είναι η ναυαρχίδα του κτήματος, και όχι άδικα.

Η επιδρομή στο κελάρι έφερε στα χέρια μας, μεταξύ άλλων, τη σπάνια χρονιά του 2001. 22 χρόνια είναι όσα χρειαζόταν αυτό το ιδιαίτερο κρασί για να γίνει απλά μυθικό. Από όλα τα παραπάνω εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως η Νάουσα Grande Reserve 2001 είναι το απόλυτο δώρο για συλλέκτες αλλά και για ιδιαίτερες στιγμές.

* Το κρασί αυτό προέρχεται από ιδιωτική συλλογή και δεν μπορεί να επιστραφεί.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Boutari Naoussa Grande Reserve 2001 είναι ένα υπέροχα παλαιωμένο Ξινόμαυρο με κεραμιδί χρώμα και ανταύγειες κεχριμπαριού. Στη σύνθετη μύτη του αναδεικνύονται αρώματα από αποξηραμένα κόκκινα φρούτα, λιαστή ντομάτα, μαύρο πιπέρι, καπνό και τρούφα, με νότες βανίλιας και κέδρου από την παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.

Στον ουρανίσκο είναι κομψό αλλά δομημένο, με μεταξένιες τανίνες και ζωηρή οξύτητα που ισορροπούν γεύσεις από μαγειρεμένα κεράσια, σύκα, μαύρες ελιές και βαλσαμική μείωση. Η μακρά, απολαυστική επίγευση αφήνει νότες μπαχαρικών, αποξηραμένων φρούτων και γήινων στοιχείων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2001
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα dried red fruits, sun-dried tomato, black pepper, tobacco, truffle, vanilla, cedar
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΑΟΥΣΑ GRANDE RESERVE 2001 - ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ιδανικό για κυνήγι, παλαιωμένα τυριά, πιάτα με τρούφα και πλούσια μεσογειακή κουζίνα, αυτό το συλλεκτικό κόσμημα είναι μια εκλεπτυσμένη επιλογή για ιδιαίτερες στιγμές.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}