Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Νεμέα 2016 - Κτήμα Γκόφα
Κτήμα Γκόφα

ΝΕΜΕΑ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€11,80
10.50
€10,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μια από τις πολύ καλές

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν λες Νεμέα, εννοείς Αγιωργίτικο. Και όταν εννοείς Αγιωργίτικο, έχεις στο μυαλό σου κόκκινο, μεστό, ισορροπημένο κρασί που θα σου κάνει παρέα μόνο του το βράδυ ή συνοδεία καλομαγειρεμένων πιάτων κρεατικών. Ε, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα.

Με παρακαταθήκη την οικογενειακή κληρονομιά και το μεράκι ο Κωνσταντίνος Γκόφας ξεκίνησε το 1998 να ασχολείται με το κτήμα και τα αμπέλια. Δημιουργεί πρωτότυπα χαρμάνια και συνδυάζει αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια για να δώσει την πολυπλοκότητα και την ένταση που θέλει σε κάθε κρασί.

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νεμέα 2016 του Κτήματος Γκόφα προέρχεται από έναν μόνο αμπελώνα με υψόμετρο 380 μ. στο Κούτσι της Νεμέας. Η χαμηλή στρεμματική απόδοση και η τέλεια ωρίμαση του φρούτου αποτελούν τα βασικά στοιχεία της επιτυχίας του. Ο πολύτιμος χυμός παραμένει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225 lt για 12 μήνες και έπειτα ξεκουράζεται για 6 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα πολύπλοκο, έντονο και πληθωρικό. Ένα Αγιωργίτικο με βάθος που συγκινεί.

Πότε να το πιείς;

Τώρα είναι τέλειο. Αλλά και στα επόμενα 5-6 χρόνια θα γίνεται όλο και καλύτερο.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί στο ποτήρι με πορφυρές ανταύγειες.

Στη μύτη είναι μέτριας αρωματικής έντασης με νότες βύσσινου, μαύρου κερασιού, βατόμουρου και αποξηραμένου δαμάσκηνου. Το σύνολο συμπληρώνουν μοναδικά νύξεις κανέλας, πιπεριού, καφέ, δέρματος και σοκολάτας.

Στο στόμα είναι μέτριου(+) όγκου, με μέτρια οξύτητα και τανίνες, που όμως είναι αρκετά καλοδουλεμένες. Νότες κερασιού, βατόμουρου, βύσσινου, καπνού, μπέικον, βανίλιας και κανέλας δημιουργούν ένα πολύπλοκο μπουκέτο. Η σοκολατένια επίγευση θα μείνει στο στόμα για ώρα…

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα βύσσινο, μαύρο κεράσι, βατόμουρο, αποξηραμένο δαμάσκηνο, κανέλα, πιπέρι, καφές, δέρμα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15ºC
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΕΜΕΑ 2016 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σουτζουκάκια, μοσχαράκι κοκκινιστό ή μουσακά.

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}