Το όνομά του περίεργο. Η ποικιλία του άγνωστη. Η οινοποίησή του φυσική, χωρίς θειώδη. Η ετικέτα του παιχνιδιάρικη, σχεδόν επαναστατική. Η παραγωγή του 400 μόλις φιάλες!
Η Οινοποιία Δαλαμάρα, με τον Κωστή Δαλαμάρα στα ηνία, είναι γνωστή για τους πειραματισμούς της και τις συλλεκτικές της οινοποιήσεις που γίνονται ανάρπαστες και σύντομα περνάνε στη σφαίρα του θρύλου (βλέπε Triadique, Negosca κ.α).
“Entre deux Greles” σημαίνει «Ανάμεσα σε δύο χαλάζια». Όλοι βέβαια το λένε NG 14 ή φυσική Νεγκόσκα.
Η άγνωστη ποικιλία Νεγκόσκα, από το καλύτερο σημείο του «grand cru»αμπελοτοπιού του Παλιοκαλιά, τρυγήθηκε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, και επιλέχτηκε ρόγα-ρόγα σε μια χρονιά σχεδόν καταστροφική για την περιοχή της Νάουσας. Ο πολύτιμος μούστος γέμισε ένα μόλις γαλλικό δρύινο βαρέλι στο όποιο ζύμωσε και στη συνέχεια παρέμεινε για 6 ακόμη μήνες.
Ανήκει στα φυσικά κρασιά καθώς οινοποιήθηκε και εμφιαλώθηκε χωρίς την προσθήκη θειώδους σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.
Ο τύπος στην ετικέτα γιορτάζει την άφιξη του νέου υπέροχου κόκκινου κρασιού της οινοποιίας Δαλαμάρα, αλλά ταυτόχρονα γιορτάζει την επιτυχία δημιουργίας ενός εκπληκτικού κρασιού ενάντια στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Πρέπει να το γιορτάσουμε! Πρόλαβε μια από τις ελάχιστες φιάλες που κυκλοφορούν!