ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Entre deux Greles - Φυσική Νεγκόσκα - Οινοποιία Δαλαμάρα
Οινοποιείο Δαλαμάρα

ENTRE DEUX GRELES - ΦΥΣΙΚΗ ΝΕΓΚΟΣΚΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

  Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια από τις θρυλικές πειραματικές οινοποιήσεις του οινοποιείου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το όνομά του περίεργο. Η ποικιλία του άγνωστη. Η οινοποίησή του φυσική, χωρίς θειώδη. Η ετικέτα του παιχνιδιάρικη, σχεδόν επαναστατική. Η παραγωγή του 400 μόλις φιάλες!

Η Οινοποιία Δαλαμάρα, με τον Κωστή Δαλαμάρα στα ηνία, είναι γνωστή για τους πειραματισμούς της και τις συλλεκτικές της οινοποιήσεις που γίνονται ανάρπαστες και σύντομα περνάνε στη σφαίρα του θρύλου (βλέπε Triadique, Negosca κ.α).

“Entre deux Greles” σημαίνει «Ανάμεσα σε δύο χαλάζια». Όλοι βέβαια το λένε NG 14 ή φυσική Νεγκόσκα.

Η άγνωστη ποικιλία Νεγκόσκα, από το καλύτερο σημείο του «grand cru»αμπελοτοπιού του Παλιοκαλιά, τρυγήθηκε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, και επιλέχτηκε ρόγα-ρόγα σε μια χρονιά σχεδόν καταστροφική για την περιοχή της Νάουσας. Ο πολύτιμος μούστος γέμισε ένα μόλις γαλλικό δρύινο βαρέλι στο όποιο ζύμωσε και στη συνέχεια παρέμεινε για 6 ακόμη μήνες.

Ανήκει στα φυσικά κρασιά καθώς οινοποιήθηκε και εμφιαλώθηκε χωρίς την προσθήκη θειώδους σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.

Ο τύπος στην ετικέτα γιορτάζει την άφιξη του νέου υπέροχου κόκκινου κρασιού της οινοποιίας Δαλαμάρα, αλλά ταυτόχρονα γιορτάζει την επιτυχία δημιουργίας ενός εκπληκτικού κρασιού ενάντια στις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Πρέπει να το γιορτάσουμε! Πρόλαβε μια από τις ελάχιστες φιάλες που κυκλοφορούν!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Απαλό ρουμπινί χρώμα με πορφυρές ανταύγειες.

Υπέροχη, παιχνιδιάρικη μύτη γεμάτη φρέσκα σμέουρα, φράουλα, κεράσι, βύσσινο και χαρούπι. Γλυκά μπαχάρια, κανέλα, γαρύφαλλο, καραμέλα και νύξεις σοκολάτας γάλακτος ολοκληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Ανάλαφρο στόμα, φρουτένιο, με καλοδουλεμένες μεσαίας έντασης τανίνες που γεμίζουν το στόμα και χαμηλό αλκοόλ που το κάνει απολαυστικό κάθε στιγμή. Σμέουρο, φράουλα, κεράσι και βύσσινο κυριαρχούν στο στόμα και παραμένουν εκεί στη μακράς διάρκειας πικάντικη επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Νεγκόσκα
Αρώματα σμέουρο, φράουλα, κεράσι, βύσσινο, χαρούπι, κανέλα, γαρύφαλλο, καραμέλα, σοκολάτα γάλακτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ENTRE DEUX GRELES - ΦΥΣΙΚΗ ΝΕΓΚΟΣΚΑ - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνοδέψτε μια πάπια στο φούρνο, κοτόπουλο με γλυκές σάλτσες ή κίτρινα τυριά

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 

Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}