Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Bourgogne Vieilles Vignes 2018 - Maison Albert Bichot
Maison Albert Bichot

BOURGOGNE VIEILLES VIGNES 2018 - MAISON ALBERT BICHOT

  Γαλλία / Βουργουνδία
€22,60
19.30
€19,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Η εισαγωγή στη Βουργουνδία, μπορεί να είναι προσιτή αλλά ποτέ απλή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Βουργουνδία σημαίνει Pinot Noir, την πιο λατρεμένη ερυθρή ποικιλία του κόσμου και όταν αυτό έρχεται από τα χέρια του Alberic Bichot τότε καταλαβαίνεις πως τα πράγματα σοβαρεύουν. Το Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir από το Maison Albert Bichot, έχει όλα όσα περιμένεις από ένα Pinot Noir και κάτι παραπάνω.

Ό,τι φέρει την υπογραφή της οικογένειας Bichot έχει αναμφισβήτητα συγκλονιστική ποιότητα και εμμονή στην τελειότητα από το αμπέλι μέχρι τη φιάλη. Η οικογένεια έχει τις ρίζες της στη Βουργουνδία αλλά και στο κρασί από το 1831. Ξεκίνησαν από την καρδιά της κοιλάδας Beaune και σιγά σιγά επεκτάθηκαν σε όλη την Βουργουνδία από το βορρά μέχρι το Νότο. Τα τελευταία χρόνια, από το 1996, επέστρεψαν στην οργανική καλλιέργεια και υπό την «ενορχήστρωση» του Alberic Bichot έχει ξεκινήσει μια νέα, ακόμα πιο λαμπρή εποχή για το οινοποιείο. Το Bourgogne Vieilles Vignes de Pinot Noir είναι μια πιο προσιτή εκδοχή της Βουργουνδίας όχι μόνο από άποψη τιμής αλλά και επειδή είναι έτοιμο να το απολαύσεις τώρα, δε χρειάζεται να περιμένεις καθόλου. Τα αμπέλια είναι ηλικίας 25-30 ετών και βρίσκονται στην Côte de Beaune και Côte de Nuits. To 20-30% παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 8-12 μήνες και το υπόλοιπο σε κωνικές δρύινες δεξαμενές. To αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό, κομψό και ζουμερό.

Μια δοκιμή θα σε πείσει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Λαμπερό ρουμπινί χρώμα και ντελικάτα αρώματα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι, φράουλα, φραμπουάζ και δαμάσκηνο πλαισιωμένα από διακριτικές νότες μπαχαρικών και δρυός. Κομψό στόμα με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μαλακές, μεταξένιες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα κεράσι, φράουλα, φραμπουάζ, δαμάσκηνο, κανέλα, βανίλια, κέδρος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BOURGOGNE VIEILLES VIGNES 2018 - MAISON ALBERT BICHOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με φιλέτο τόνου, μικρά κυνήγια και σιγομαγειρεμένο φιλέτο μοσχαρίσιο.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ