ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Syrah Wild Fermentation 2015 - Οινοποιία Βρυνιώτη
Οινοποιία Βρυνιώτη

SYRAH WILD FERMENTATION 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

  Γιάλτρα, Εύβοια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το πιο σπάνιο και συμπυκνωμένο ελληνικό Syrah!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το ξέρουμε πως το περίμενες όσο και εμείς. Έφτασε λοιπόν η ώρα. Το Syrah Wild Fermentation της Οινοποιίας Βρυνιώτη είναι εδώ! Το διαμαντάκι του Ευβοϊκού αμπελώνα, σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό φιαλών, στην απίστευτη χρονιά του 2015, έφτασε στα χέρια μας και αν είσαι γρήγορος θα έρθει και στα δικά σου.

Η φιλοσοφία του Κώστα Βρυνιώτη είναι πλέον γνωστή. Αυστηρά βιολογική καλλιέργεια, χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και εμμονή με την τελειότητα! Αν σε αυτά προσθέσεις και το ότι το συγκεκριμένο Syrah έχει οινοποιηθεί με γηγενείς ζύμες, καταλαβαίνεις ότι εκφράζει μοναδικά το ιδιαίτερο terroir της περιοχής.

Αφού συλλεχθούν τα σταφύλια από τον ιδιόκτητο αμπελώνα στη θέση Πετρί, ακολουθεί αυθόρμητη ζύμωση σε δεξαμενές ανοιχτού τύπου και έπειτα ο ελάχιστος χυμός μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων για 12 μήνες. Η ωρίμαση συνεχίζεται για ακόμα 24 μήνες στη φιάλη. Το Syrah Wild Fermentation 2015 της Οινοποιίας Βρυνιώτη είναι ένα ελληνικό κόκκινο κρασί για δυνατούς λύτες αφού έχει συμπύκνωση και δομή που τσακίζουν κόκαλα!

Αν μπορείς να περιμένεις 5-6 χρόνια θα ξεδιπλώσει και άλλο τον πολύπλοκο χαρακτήρα του. Εμείς πάλι, δεν αντέξαμε και το ανοίξαμε μια νύχτα άκρατης κρεοφαγίας!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό, σχεδόν μαύρο, στο ποτήρι.

Μύτη μέτριας (+) αρωματικής έντασης με πυκνό μαύρο φρούτο, κυρίως βύσσινο, μύρτιλο και μαυροκέρασο. Φυτικός και ανθικός χαρακτήρας εκφράζεται από ευκάλυπτο, μέντα, βιολέτα και λεβάντα. Πράσινο πιπέρι, βανίλια, βούτυρο, κέδρος, δέρμα και πούρο συμπληρώνουν το εξαιρετικά πολύπλοκο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και αρωματική ένταση, ενώ οι ρωμαλέες τανίνες δείχνουν πως αυτό το Syrah έχει πολύ δρόμο μπροστά του. Το φρούτο και εδώ είναι πολύ έντονο, σχεδόν το μασάς, με κυρίαρχο το βύσσινο, το μύρτιλο και το κασσίς. Μπαχαρένιες νότες από μαύρο πιπέρι, πάπρικα και βανίλια μπλέκονται αρμονικά με ζωικές νύξεις μπέικον και δέρματος. Λεβάντα, ευκάλυπτος και πράσινο τσάι δίνουν έξτρα πόντους πολυπλοκότητας. Επίγευση; Ατελείωτη…

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 15 %
Προέλευση Γιάλτρα, Εύβοια
Ποικιλία Syrah
Αρώματα βύσσινο, μύρτιλο, μαυροκέρασο, ευκάλυπτος, μέντα, βιολέτα, λεβάντα, πράσινο πιπέρι, βανίλια, βούτυρο, κέδρος, δέρμα, πούρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16 ºC - 18 ºC
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

SYRAH WILD FERMENTATION 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΒΡΥΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σιτεμένες μπριζόλες, rib eye, στηθοπλευρές στο φούρνο ή ossobuco

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}