Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

The Black Daphne 2017 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

THE BLACK DAPHNE 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
€21,90
18.70
€18,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Απίστευτο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν το άκουσμα της πιο μυστήριας και ταχύτατα ανερχόμενης ελληνικής ποικιλίας στα χέρια ενός από τους πιο συνεπείς και ψαγμένους Έλληνες παραγωγούς σου προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού και προσμονής, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τη The Black Daphne 2017 του Κτήματος Παπαργυρίου.

Ο Γιάννης Παπαργυρίου, εδώ και χρόνια πειραματίζεται με την «απαγορευμένη» ελληνική ποικιλία, τη Μαυροδάφνη. Απαγορευμένη γιατί η νομοθεσία απαγορεύει στα ξηρά κόκκινα κρασιά να αναγράφουν στην ετικέτα το όνομα της. Ο Γιάννης Παπαργυρίου όμως που αγαπά και πιστεύει στις δυνάμεις της Μαυροδάφνης δεν πτοήθηκε και έτσι βάφτισε τη δική του με το ρομαντικό όνομα Black Daphne. H Μαυροδάφνη του Παπαργυρίου προέρχεται από το αμπελοτόπι Ράχα στη Λαλιώτη, παλαιώνει για 12 μήνες σε βαρέλια 1200 λίτρων και εμφιαλώνεται αφιλτράριστη. Όπως όλα τα κρασιά του Γιάννη έχει ζουμερό, έντονο χαρακτήρα και περιορισμένη διαθεσιμότητα. 

Κάνε 2 φιάλες δικές σου, μια για τώρα και μια για 10 χρόνια από σήμερα… Μαγεία!


ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό χρώμα στο ποτήρι.

Μύτη πληθωρική, γεμάτη βύσσινο, βατόμουρο και δαμάσκηνο πλαισιωμένα από κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Έντονη αίσθηση κακάο, βιολέτας, πούρου και δάφνης συμβάλουν στην πολυπλοκότητα του αρωματικού συνόλου.

Στο στόμα συνεχίζει με αμείωτη ένταση και πολυπλοκότητα.  Πλούσιο, μεστό με στρογγυλεμένες μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Βύσσινο, βανίλια και κακάο ξεχωρίζουν πλαισιωμένα από κανέλα, καφέ, πιπέρι και βιολέτα. Η μακριά επίγευση αφήνει πιπεράτη αίσθηση στο στόμα που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνo, κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, κακάο, βιολέτα, πούρο, δάφνη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

THE BLACK DAPHNE 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}