ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
The Black Daphne 2018 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

THE BLACK DAPHNE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Κορινθία
€21,70
€18,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Η Μαυροδάφνη που προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το The Black Daphne Κτήμα Παπαργυρίου, αν ήταν γυναίκα θα ήταν μια μοιραία, πληθωρική, μελαχρινή κατάσκοπος που θα ξελόγιαζε μέχρι και τον James Bond με την προσωπικότητα και το μεθυστικό λουλουδάτο άρωμά της! Η Μαυροδάφνη είναι το ζόρικο στοίχημα των τολμηρών οινοποιών και ο Γιάννης Παπαργυρίου ανήκει σίγουρα σε αυτούς, δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό στο The Black Daphne.

Εδώ και χρόνια πειραματίζεται με την «απαγορευμένη» ελληνική ποικιλία, τη Μαυροδάφνη. Απαγορευμένη, γιατί η στριφνή νομοθεσία απαγορεύει στα ξηρά κόκκινα κρασιά να αναγράφουν στην ετικέτα τους το όνομα της. Ο Γιάννης Παπαργυρίου όμως που την αγαπά και πιστεύει στις δυνάμεις της, δεν πτοήθηκε. Εξού και το κωδικό όνομα The Black Daphne - Κτήμα Παπαργυρίου.

H Μαυροδάφνη προέρχεται από το αμπελοτόπι Ράχα στο Λαλιώτη Κορινθίας, σε υψόμετρο 240μ. Παλαιώνει για 12 μήνες σε βαρέλια 1000 λίτρων και εμφιαλώνεται αφιλτράριστη. Όπως όλα τα κρασιά του Γιάννη, έχει ζουμερό και έντονο χαρακτήρα, ενώ παράλληλα έχει μια ρομαντική, κομψή και θηλυκή πλευρά που δεν αφήνει κανένα περιθώριο: άπαξ και τη δοκιμάσεις θα την ερωτευτείς!

Επειδή οι φιάλες του The Black Daphne - Κτήμα Παπαργυρίου είναι ελάχιστες και όπως πάντα θα εξαφανιστούν αμέσως και θα γκρινιάζεις, κάνε δικές σου όσες περισσότερες μπορείς! Και για τώρα και για 10 χρόνια από σήμερα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μύτη πληθωρική, γεμάτη βύσσινο, βατόμουρο και δαμάσκηνο πλαισιωμένα από κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο και πιπέρι. Έντονη αίσθηση σοκολάτας, βιολέτας, πούρου και δάφνης συμβάλουν στην πολυπλοκότητα του αρωματικού συνόλου. Στο στόμα συνεχίζει με αμείωτη ένταση και πολυπλοκότητα. Πλούσιο, μεστό, με στρογγυλεμένες, μέτριας έντασης τανίνες και δροσιστική οξύτητα. Βύσσινο, βανίλια και κακάο ξεχωρίζουν πλαισιωμένα από κανέλα, καφέ, πιπέρι, λεβάντα και βιολέτα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνo, κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, κακάο, βιολέτα, πούρο, δάφνη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

THE BLACK DAPHNE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι bourguignon, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Αγριογούρουνο με vinsanto και άρωμα εσπεριδοειδών

1500 gr. αγριογούρουνο


Για την μαρινάδα
500 ml. κρασί βινσάντο
200 ml. κόκκινο κρασί
1½ κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
2-3 φλούδες μανταρίνια, πορτοκάλια, γκρέiπ φρουτ, νεράτζια
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
2-3 μοσχοκάρφια
4 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα πιπέρια
Εστραγκόν
2 κρεμμύδια ξερά
80 gr. βούτυρο
Αλάτι

Η μαρινάδα:
Πλένουμε και καθαρίζουμε πάρα πολύ καλά το αγριογούρουνο, και αφαιρούμε τυχόν τρίχες.
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, βάζουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια του αγριογούρουνου.

Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο, να μαριναριστεί για 12 τουλάχιστον ώρες.

Το μαγείρεμα:
Αφαιρούμε το κρέας από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη.
Βάζουμε μία πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας για να το θωρακίσουμε.
Αρχικά δεν βάζουμε κάποια λιπαρή ουσία γιατί το κρέας θα βγάλει κάποια υγρά.

Μόλις τα υγρά εξατμιστούν προσθέτουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφετί χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή πολτοποιημένα στο multi. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ελαφρώς χρυσό χρώμα, σβήνουμε με την μαρινάδα.

Χαμηλώνουμε αρκετά την ένταση της φωτιάς.
Προσθέτουμε αλάτι και περίπου 2 φλυτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με καστανό ρύζι, στο οποίο προσθέτουμε κουκουνάρι και σταφίδα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}