Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Ξινόμαυρο - Μοσχόμαυρο 2013 – Οινοποιείο Μπελίδη
Οινοποιείο Μπελίδη

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ - ΜΟΣΧΟΜΑΥΡΟ 2013 – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΕΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
€18,70
15.90
€15,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Τα Ετερώνυμα έλκονται και κάνουν Θαύματα !

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το κρασί αυτό αντικατοπτρίζει ακριβώς ότι το Γιν και το Γιανγκ. Περιγράφει πως δυο φαινομενικά αντίθετες δυνάμεις μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται, να είναι αλληλεξαρτώμενες στον φυσικό κόσμο και πως το ένα μπορεί να δημιουργήσει το άλλο χάρη στη μεταξύ τους αλληλοσύνδεση.

Στο ρόλο του Γιν, που συμβολίζει τη «σκοτεινή πλευρά» είναι το Ξινόμαυρο, ενώ στο ρόλο του Γιανγκ, της «φωτεινής πλευράς», είναι το Μοσχόμαυρο.

Σε ίση αναλογία (50% – 50%), συνυπαρχουν αρμονικά, αλληλεπιδρούν και μας χαρίζουν ίσως την ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.

Το Ξινόμαυρο αναδύει κάτι παλιό, κάτι κλασικό και ιστορικό, δίνει τις ρωμαλέες τανίνες, τη δομή και την ένταση. Το Μοσχόμαυρο αναδύει κάτι νέο, φρέσκο και ζωηρό, δίνει τη φινέτσα και τα αρώματα. 

Στα 100 στρέμματα βιολογικών αμπελώνων του οινοποιείου, με υψόμετρο 300-400 μέτρων, σε προσεκτικά επιλεγμένα σημεία και με βάση τον προσανατολισμό και το έδαφός, δημιουργούν κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα.

Το Ξινόμαυρο  Μοσχόμαυρο 2013, όπως πιθανόν έχεις καταλάβει, είναι το διαμάντι του κτήματος. Οι δυο ποικιλίες ζυμώνουν χωριστά και έπειτα ενώνονται και μπαίνουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια τύπου Ermitage και Berthomieu, για έναν χρόνο. Μετά την εμφιάλωση το κρασί συνεχίζει και παλαιώνει στη φιάλη, στο κελάρι του οινοποιείου, μέχρι τη στιγμή που θα είναι έτοιμο για να φτάσει στο ποτήρι σου.

Και ναι, το Ξινόμαυρο  Μοσχόμαυρο 2013 είναι, ομόφωνα, ένα από τα καλύτερα κόκκινα της χρονιάς.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το χρώμα είναι μέτριο ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες.

Μύτη έντονη και πολύπλοκη με αρώματα κερασιού, βύσσινου, βατόμουρου, λιαστής τομάτας, βιολέτας, τριαντάφυλλου, βανίλιας, κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισου. Νύξεις ευκάλυπτου, λεβάντας, μοσχοκάρυδου, τσαγιού, αποξηραμένου κράνου και μανιταριού συνδυάζουν μοναδικά τη φρεσκάδα με την παλαίωση.

Μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Τα φρούτα είναι πιο γλυκά και ώριμα εδώ, και πλαισιώνονται από νότες σταφίδας μαύρης, κανέλας, μπαχαριού, αστεροειδή γλυκάνισου, μανιταριού, βουτύρου, κέδρου, τσαγιού και πικρής σοκολάτας. Απολαυστική, μπαχαρένια επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κοζάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, λιαστή τομάτα, βιολέτα, τριαντάφυλλο, βανίλια, κανέλα, αστεροειδής γλυκάνισος, ευκάλυπτος, λεβάντα, μοσχοκάρυδο, τσάι, αποξηραμένο κράνο, μανιτάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ - ΜΟΣΧΟΜΑΥΡΟ 2013 – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΕΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ζυμαρικά ή κρέατα με κόκκινες σάλτσες.

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}