ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μπελίδης Ερυθρός 2017 - Κτήμα Μπελίδη
Οινοποιείο Μπελίδη

ΜΠΕΛΙΔΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΕΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το Γιν και το Γιανκ του Ελληνικού κρασιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ξινόμαυρο - Μοσχόμαυρο του Κτήματος Μπελίδη αντικατοπτρίζει ακριβώς ότι το Γιν και το Γιάνγκ. Περιγράφει πως δυο φαινομενικά αντίθετες δυνάμεις μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται, να είναι αλληλεξαρτώμενες στον φυσικό κόσμο και πως το ένα μπορεί να δημιουργήσει το άλλο χάρη στη μεταξύ τους σύνδεση.
Στο ρόλο του Γιν, που συμβολίζει τη «σκοτεινή πλευρά» είναι το Ξινόμαυρο, ενώ στο ρόλο του Γιανγκ, της «φωτεινής πλευράς», είναι το Μοσχόμαυρο. Σε ίση αναλογία (50% – 50%), συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν και μας χαρίζουν αρμονική ισορροπία. Το Ξινόμαυρο αναδύει κάτι παλιό, κάτι κλασικό και ιστορικό, δίνει τις ρωμαλέες τανίνες, τη δομή και την ένταση. Το Μοσχόμαυρο αναδύει κάτι νέο, φρέσκο και ζωηρό, δίνει τη φινέτσα και τα αρώματα.

Στα 100 στρέμματα βιολογικών αμπελώνων του οινοποιείου, σε υψόμετρο 300-400 μέτρων και σε προσεκτικά επιλεγμένα σημεία, με βάση τον προσανατολισμό και το έδαφός, δημιουργούν κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα. Το Ξινόμαυρο - Μοσχόμαυρο 2017, όπως πιθανόν έχεις καταλάβει, είναι το διαμάντι του κτήματος. Οι δυο ποικιλίες ζυμώνουν χωριστά και έπειτα ενώνονται και ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια τύπου Ermitage και Berthomieu, για έναν χρόνο. Μετά την εμφιάλωση το κρασί συνεχίζει και παλαιώνει στη φιάλη, στο κελάρι του οινοποιείου, μέχρι τη στιγμή που θα είναι έτοιμο για να φτάσει στο ποτήρι σου.

Και ναι, το Ξινόμαυρο - Μοσχόμαυρο 2017 Μπελίδη είναι, ομόφωνα, ένα από εκείνα τα κόκκινα κρασιά που έχουν φτιαχτεί για παραδοσιακά, comfort και μαμαδίστικα πιάτα όπως ο μουσακάς!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Το Ξινόμαυρο - Μοσχόμαυρο του Κτήματος Μπελίδη έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες. Μύτη έντονη και πολύπλοκη με αρώματα κερασιού, βύσσινου, βατόμουρου, λιαστής τομάτας, λεβάντας, βανίλιας, κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισου. Νύξεις ευκάλυπτου, δέρματος, μοσχοκάρυδου, τσαγιού, αποξηραμένου κράνου και μανιταριού συνδυάζουν μοναδικά τη φρεσκάδα με την εξέλιξη.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και μέτριες τανίνες. Τα φρούτα είναι πιο φρέσκα και τραγανά εδώ και πλαισιώνονται από νότες σταφίδας μαύρης, κανέλας, μπαχαριού, αστεροειδή γλυκάνισου, μανιταριού, καπνού, πάπρικας, ελιάς, κέδρου, τσαγιού και πικρής σοκολάτας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κοζάνη
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, λιαστή τομάτα, λεβάντα, βανίλια, κανέλα, ευκάλυπτος, δέρμα, μοσχοκάρυδο, μανιτάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΠΕΛΙΔΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΕΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με παπουτσάκια, αρνάκι γιουβέτσι, κουνέλι στιφάδο

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}